Відтепер на Херсонщині з'явилася можливість визначати генетично модифіковані організми (ГМО) в харчових продуктах, сировині та кормах
ГМО - результат застосування генної інженерії, що дозволяє вбудовувати гени і сегменти ДНК з одного організму в інший з метою досягнення бажаних властивостей. Зараз у світі трансгенні рослини вирощуються на площі понад 80 млн. га. Найпоширеніші - соя, кукурудза, ріпак, пшениця, буряк, тютюн, бавовник, картопля, полуниця. Не має точних даних ні щодо безпечності, ні щодо шкоди від їх вживання, оскільки тривалість спостережень - мізерна. Сказати офіційно, що ГМО шкідливі не може ніхто, частіше за все вживається термін «потенційно небезпечні». Вчені викладають лише деякі теорії про наслідки вживання продукції з ГМО. Сам по собі трансген ніякої видимої шкоди не спричиняє, бо…
детальніше >