Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Новини

0304/2014
Що означатиме підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС для сфери технічного регулювання України?
Нововведення в сфері технічного регулювання Основним інструментом у сфері технічного регулювання, передбаченим проектом Угоди про асоціацію, є Угода про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА). Укладення АСАА означатиме наступне: Вимоги українських технічних регламентів до продукції та пов'язаних процесів є ідентичними вимогам відповідних директив ЄС. Технічний регламент встановлює вимоги до характеристик продукції та пов'язаних з ними процесів і методів виробництва, які є обов'язковими для застосування. Технічні регламенти можуть також включати або виключно стосуватися термінології, символів, пакування, маркування або етикетування. Вимоги щодо безпечності продуктів харчування (хімічні, мікробіологічні показники тощо) не є предметом технічних регламентів. Стандарти, що надають презумпцію відповідності вимогам технічних…
детальніше >
0204/2014
4-й Конкурс на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг в Україні було оголошено на виконання Рішення Ради глав урядів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав від 25 листопаду 2005 року, Рішення засідання Міждержавної ради зі стандартизації, метрології та сертифікації 24 травня 2012 року № 41 та згідно з протокольним рішенням національної конкурсної комісії (НКК) при Мінекономрозвитку України від 17 жовтня 2012 року. Конкурс проводився з метою підтримки національних ініціатив і об'єднання зусиль державних органів управління, спрямованих на підвищення якості та конкурентоспроможності продукції, що виготовляється або послуги, що надається державами - учасниками СНД; підвищення експортних можливостей організацій держав…
детальніше >
Херсонське підприємство стало дипломантом 4-го Конкурсу
0204/2014
Колегією Євразійської економічної комісії (ЄЕК) затверджено Перелік продукції (виробів), у відношенні якої подача митної декларації супроводжується наданням документа про оцінку відповідності вимогам технічного регламенту МС «Про безпеку меблевої продукції». У Перелік включена меблева продукція двох категорій: меблі побутові і для громадських приміщень за експлуатаційним призначенням; меблі побутові і для громадських приміщень за функціональним призначенням. До продукції, щодо якої подача митної декларації повинна супроводжуватися сертифікатом відповідності належать дитячі меблі (столи, стільці, ліжка, манежі, ящики для іграшок, крісла, дивани, шафи, тумби, табурети, лави, матраци, диван - ліжка та інші вироби), а також меблі для навчальних закладів та дошкільних установ. Інша продукція, представлена…
детальніше >
До уваги виробників та постачальників меблів!
0104/2014
Весна відома всім нам авітамінозом. Фрукти, заготовлені на зиму, поступово втрачають корисні властивості, альтернативою вітамінів в цей період є сухофрукти, які багаті на калій та залізо - елементи, що сприяють кровотворенню та нормалізують кров'яний тиск. Також сухофрукти позитивно впливають на обмін речовин, корисні для серцево-судинної, нервової системи та м'язів. Однак на ринках все частіше з'являються сухофрукти, які готувалися за допомогою хімічної промисловості. Такий десерт не має нічого спільного з користю, але виглядає смачно. Для чого це робиться? Для презентабельного вигляду та якомога довшого зберігання.   Способи приготування «хімічних» сухофруктів: Сухофрукти обробляють сірчистим ангідридом (двоокисом сірки, сірчистим газом, SO2). Ця хімічна…
детальніше >
Як розпізнати якісний сухофрукт серед безлічі хімічно-оброблених плодів?
0104/2014
Державна ветеринарна та фітосанітарна служба подала до Верховної Ради України низку законопроектів задля «перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів». Зокрема, законопроекти покликані відновити втрачену довіру до українського виробника. Крім цього, оскільки вони є частиною «гігієнічного законодавства» ЄС, повинні розширити експорт української продукції до Європи. Зокрема, до Верховної Ради подаються такі законопроекти: проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо без-печності харчових продуктів», проект Закону «Про корми», проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ідентифікації та реєстрації тварин», проект Закону «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людьми», проект Закону «Про державний…
детальніше >
Перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів
3103/2014
Немовлята і діти раннього віку, а також особи, які страждають різними хворобами - група споживачів, які потребують підвищеного захисту. З метою спрощення та уточнення вимог щодо маркування та складу дитячих сумішей та сумішей для прикорму дітей від 6 до 10 місяців, а також інших категорій продуктів харчування був розроблений регламент Європарламенту № 609/2013 від 12 червня 2013 р. щодо харчових продуктів. Регламент скасовує Директиву Ради 92/52/EEC щодо харчових продуктів, призначених для конкретних цілей харчування, і ряд інших нормативних документів, а також існуючу концепцію з дієтичного харчування. Дія регламенту поширюється на наступні категорії продуктів харчування: дитяче харчування для немовлят і грудних…
детальніше >
Нові вимоги щодо маркування та складу продуктів харчування для окремих груп споживачів у ЄС
3103/2014
Споживання смачних, але й безпечних продуктів харчування - ось, що ми чекаємо від закладів ресторанного господарства. Але не завжди наші очікування відповідають дійсності. Заклади, що дійсно дбають про свій імідж та, насамперед, працюють для задоволення потреб відвідувачів, повинні здійснювати жорсткий контроль на всіх етапах виробництва та постачання готових страв. Саме такий контроль забезпечує наявність у закладі ресторанного господарства системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), яка встановлена законодавчо. Відповідно до статті 20 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 р. «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування…
детальніше >
До уваги власників кафе та ресторанів!
2803/2014
Будь-який з стандартів ISO 9001, що регламентує системи менеджменту якості - дієвий інструмент у боротьбі за ефективність і якість. Кожна модель управління повинна в максимальному ступені відповідати потребам організації та підвищувати її конкурентоспроможність. Про цю просту істину нерідко забувають підприємства, що надають послуги чи є товаровиробниками. Головна сила, яку несе в собі ISO 9001, полягає в його універсальній здатності надавати незалежну оцінку діяльності компанії. В умовах глобальної світової конкуренції стандарт ставить перед усіма організаціями загальні, зрозумілі цілі, незалежно від умов роботи і культурних відмінностей. Не стільки сам стандарт, скільки його розумне й відповідальне використання забезпечує сталий розвиток бізнесу. Фірми, які…
детальніше >
Як сертифікація ISO 9001 впливає на прибуток компанії?
2803/2014
Випробувальний центр Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») з метою забезпечення жорсткого контролю за дотриманням стандартів якості, санітарно-гігієнічних норм і галузевих нормативів при реалізації на продовольчому ринку Херсонщини кисломолочної продукції проводить випробування по визначенню широкого спектру молочнокислих бактерій (термофільних стрептококів, ацидофільних бактерій, болгарської палички) та біфідобактерій. Лікарі стверджують, що від того, чим і наскільки наповнена тарілка, залежить зовнішній вигляд і самопочуття людини. Оборонні здатності організму визначаються станом імунних клітин. Щоб вони були в гарній формі і на відмінно виконували свою місію, їх потрібно підтримувати вітамінами, мікроелементами і живильними корисними речовинами. Основне джерело цих…
детальніше >
На Херсонщині під контролем якість кисломолочних продуктів
2703/2014
В Україні продукція, призначена для дитячого харчування входить до Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації і тому повинна проходити ретельний контроль показників безпеки та якості. Саме такий контроль призначена для дитячого харчування продукція може пройти у Випробувальному центрі Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія»). Висококваліфіковані фахівці Випробувального центру серед інших випробувань проводять випробування продукції на вміст підсолоджувачів, консервантів, барвників та інших харчових добавок, молочного та рослинного жиру, наявності токсичних елементів, радіонуклідів, перевіряють мікробіологічні, фізико-хімічні та органолептичні показники. Головною проблемою в неправильному харчуванні дітей раннього віку є недостатнє знання та розуміння батьками важливості повноцінного…
детальніше >
На контролі – продукція для дитячого харчування
2703/2014
Здійснюючи щодня покупки в магазині чи на ринку, ми стикаємося з визначенням кількості товару шляхом зважування. Тому мимоволі виникає питання: чи отримуємо ми ту кількість товару, за яку заплатили? Вже давно ні для кого не секрет, що факт нелегального ввезення та продажу в Україні фальсифікованих торгових ваг має місце. Зокрема, мова йдеться про електронні ваги з індикацією маси, ціни та вартості на електронних платформних вагах китайського виробництва. Фактична похибка цих ваг, як правило, в 10-20 разів вище допустимої. «Нечесні» ваги можна розпізнати за такими ознаками: відсутність на приладі маркувальної таблички з позначенням торгового знаку або назви виробника, заводського номера, класу…
детальніше >
Як розпізнати ваги, що обманюють?
2603/2014
Державна ветеринарна та фітосанітарна служба подала до Верховної Ради України низку законопроектів задля «перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів». Зокрема, законопроекти покликані відновити втрачену довіру до українського виробника. Крім цього, оскільки вони є частиною «гігієнічного законодавства» ЄС, повинні розширити експорт української продукції до Європи. Зокрема, до Верховної Ради подаються такі законопроекти: проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів» проект Закону «Про корми» проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ідентифікації та реєстрації тварин» проект Закону «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людьми» проект Закону «Про державний…
детальніше >
Перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів
Напишіть нам