Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Новини

2705/2014
Шановні виробники продукції і товарів, виконавці робіт та надавачі послуг! Завітайте на безкоштовний семінар!
ДП «Херсонстандартметрологія» запрошує на проведення безкоштовного семінару для бажаючих взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «100 кращих товарів та послуг України» на тему «Методична допомога та рекомендації учасникам Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів та послуг України», який відбудеться 4 червня поточного року у приміщенні Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Мета: надання спеціалістом ДП «Херсонстандартметрологія» - експертом конкурсу - методичної допомоги; інформаційне забезпечення учасників Конкурсу «100 кращих товарів та послуг України». Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів та послуг України» відкриває ряд можливостей…
детальніше >
2305/2014
Класифікація харчових добавок в системі Codex Alimentarius, розроблена Міжнародною організацією по харчових продуктах і сільському господарству (FAO) при ООН. Всі ці дані доведені до відома виробників продуктів, але оскільки FAO - громадська організація, її інформація носить лише рекомендаційний характер. Е103, Е105, Е121, Е123, Е125, Е126, Е130, Е131, Е142, Е153 - барвники. Містяться в солодкій газованій воді, льодяниках, кольоровому морозиві. Можуть призвести до утворення злоякісних пухлин. Е171-173 - барвники. Містяться в солодкій газованій воді, льодяниках, кольоровому морозиві. Можуть призвести до захворювань печінки і нирок. Е210, Е211, Е213-217, Е240 - консерванти. Є в консервах будь-якого виду (гриби, компоти, соки, варення). Можуть призвести…
детальніше >
Ми – те, що ми їмо! Класифікація харчових добавок
2205/2014
Застосування стандарту ISO 37120:2014 дозволить представникам міської адміністрації, політикам, дослідникам, керівникам приватних компаній, проектувальникам, дизайнерам та іншим фахівцям сконцентрувати свої зусилля на найважливіших питаннях і розробити правила, які допоможуть містам стати зручнішими для життя, рентабельнішими, економічно привабливішими і багатшими. Навіщо потрібні показники для оцінки міст ? В даний час 53 % світового населення живе в містах, за оцінками експертів до 2050 року його частка зросте до 70 %. Міста є культурними та економічними центрами, що створюють 70 % глобального ВВП. Інвестування в розвиток міст може бути пріоритетним у багатьох країнах, проте систематична і ефективна робота у цьому напрямку може виявитися…
детальніше >
Вимоги нового стандарту ІSО дозволять порівнювати якість життя в містах
2005/2014
Програма семінару «Важливі аспекти сфери технічного регулювання в умовах створення зони вільної торгівлі згідно з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС». РЕГЛАМЕНТ РОБОТИ 30 травня 2014 року 10:30 - 10:55 - Реєстрація учасників семінару 11:00 - 11:15 - Привітання учасників семінару. Вступне слово щодо основних актуальних аспектів сфери технічного регулювання в умовах створення зони вільної торгівліСопочева Тетяна Іванівна - перший заступник генерального директора ДП «Херсонстандартметрологія». 11:15 - 11:55 Законодавство України в сфері технічного регулювання в умовах створення зони вільної торгівлі в зв\'язку з підписанням Угоди про асоціацією між Україною та ЕСДомницька Віра Костянтинівна - декан ВСП „Інститут підвищення кваліфікації…
детальніше >
ПРОГРАМА СЕМІНАРУ для виробників промислових товарів та експортерів (30 травня 2014р.)
1905/2014
30 травня 2014 р. ДП «Херсонстандартметрологія» організовує проведення безкоштовного семінару для виробників промислових товарів на тему: «Важливі аспекти сфери технічного регулювання в умовах створення зони вільної торгівлі згідно з проектом Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» у приміщенні Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Захід відбудеться за ініціативою Мінекономрозвитку України. Мета - доведення до бізнесових кіл інформації щодо можливих змін у торговельному режимі у зв\'язку з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, змісту Глави 3 «Технічні барєри у торгівлі», розділу IV «Торгівля і питання…
детальніше >
Шановні виробники промислових товарів! Завітайте на безкоштовний семінар
1905/2014
20 травня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день метрології - науки, яка вивчає вимірювання, способи досягнення їхньої єдності і необхідної точності. Для ДП «Херсонстандартметрологія» Всесвітній день метрології - свято, яке напряму зв\'язано з діяльністю організації. Тільки уявіть, якщо б не існувало поняття «метрологія»... Годинники показували різний час, медичне обладнання невірно діагностувало стан здоров\'я людини, в крамницях обважували і таке інше. Отже, без метрології неможлива життєва достовірність! Всесвітній день метрології почали відзначати починаючи з 1999 року за рішенням Міжнародного Комітету Мір та Вагів. Адже саме 20 травня 1875 року у Парижі на Дипломатичній метрологічній конференції представники 17 держав поставили свої підписи під…
детальніше >
Світ відзначає Всесвітній день метрології
1505/2014
Сертифікація системи управління якістю на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001 носить добровільний характер. Натомість саме впровадження систем управління дозволяє: задовольнити запити споживачів; знизити витрати підприємства на виробництво, підвищити його рентабельність за рахунок зниження енергетичних витрат та зниження невиробничих витрат: виробничий брак, штрафні санкції, реклама; вивести підприємство на нові, в тому числі міжнародні ринки з відповідною ціновою політикою; підвищити конкурентоспроможність в умовах ринкової економіки; забезпечити лояльність потенційних споживачів, клієнтів і партнерів; орієнтувати всі виробничі процеси на підвищення якості та безпечності; удосконалювати інформаційну систему підприємства; стати більш привабливим для інвесторів. Орган з сертифікації систем управління ДП «Херсонстандартметрологія» призначений в Національній Системі сертифікації…
детальніше >
Впровадження систем управління дарує впевненість у майбутньому!
1305/2014
Міжнародна організація зі стандартизації (ISO) пропонує всім зацікавленим сторонам взяти участь у відкритому обговоренні поточної версії стандарту ISO 22000:2005 \"Системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до всіх організацій в ланцюзі виробництва і споживання харчових продуктів\", а також представити свої пропозиції для його новій версії, розробка якої почнеться цього року. Поточна версія стандарту ISO 22000 була опублікована в 2005 році для використання будь-якою організацією з харчової промисловості. Стандарт створює основу для встановлення правил, процедур і керівних принципів у галузі управління безпекою харчових продуктів, сприяючи зниженню витрат на менеджмент. Користувачам документа також надаються функціональні інструменти, необхідні для забезпечення безпеки харчових продуктів в…
детальніше >
Ви можете запропонувати нову версію стандарту ISO 22000!
1205/2014
Міністерство аграрної політики та продовольства України з метою ідентифікації органічних продуктів харчування споживачами розробило порядок їх маркування. Розроблені правила маркування та вимоги до неї закріплені проектом постанови Кабінету міністрів «Про затвердження Порядку та вимог до маркування органічної продукції», опублікованому на офіційному веб-сайті Мінагропроду. Згідно з запропонованим порядком, маркувати продукцію як органічну виробники можуть лише за наявності сертифіката відповідності. Маркування повинно складатися з: державного або приватного логотипу органічної продукції, під яким вказується номер контролюючого органу (складається з акроніма, який визначає країну, в якій знаходиться сертифікований оператор); терміна, який позначає метод, що забезпечує посилання на метод органічного виробництва; код сертифікаційного органу. Крім…
детальніше >
Порядок маркування органічної продукції, розроблений в Україні
0705/2014
З метою створення сприятливих умов для забезпечення безпеки і здоров\'я людини при придбанні продуктів харчування ДП \"Херсонстандартметрологія\" проводить лабораторні дослідження якості продуктів харчування. При виникненні питань щодо якості та безпеки харчових продуктів можна звернутися до Випробувального центру продукції ДП \"Херсонстандартметрологія\" за адресою:м.Херсон, вул. Смольна 134а, (0552) 41-04-74. Для забезпечення проведення досліджень необхідно дотримуватися умови надання зразків продукції та умов оплати проведення робіт згідно з договором, який укладається між замовником досліджень та ДП \"Херсонстандартметрологія\".
детальніше >
До уваги споживачів! Дослідження якості продуктів
0605/2014
Уряд України зараз повинен вирішувати одночасно декілька важливих питань. Це, перш за все, фінансова стабілізація, вихід на траєкторію сталого економічного зростання, (стабільного у майбутні роки), а також зміна акцентів рушійних сил економіки з традиційного споживання на інвестиційну модель розвитку, яку отримаємо у результаті реформ. На цьому зосередив увагу Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта 29 квітня у ході брифінгу стосовно макроекономічних показників за перший квартал 2014 року. «За попередніми підрахунками, ВВП за перший квартал становитиме -1%. У цілому результати першого кварталу для нас є кращими, ніж ми очікували. Не дивлячись на суспільно-політичну ситуацію у державі, економіка…
детальніше >
Анатолій Максюта: Нова модель зростання національної економіки запрацює з 2015 року
2804/2014
Впровадження системи НАССР, як міжнародної вимоги до системи управління безпечністю харчових продуктів, про яку в Україні йдеться останні десять років, слід віднести до так званих нереалізованих тем. Останній штрих до неї - наказ Міністерства аграрної політики та продовольства "Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)." (№1704/22016 від 9.10.2012 р.). Документ є обов'язковим для операторів ринку харчових продуктів та державних інспекторів ветеринарної медицини, які реалізують державну політику у сфері безпечності харчових продуктів при здійсненні державного контролю за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP. На жаль, Держветфітослужбою й досі…
детальніше >
Гарантія виробництва безпечної продукції – система HACCP
Напишіть нам