Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Новини

2807/2014
З 20.02.2014 року є обов’язковим до застосування новий Технічний регламент безпеки іграшок
Фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») нагадують, що з 20.02.2014 року є обов'язковим до застосування новий Технічний регламент безпеки іграшок. З моменту набрання чинності втратила чинність попередня постанова КМУ від 08.10.2008 р. № 901 «Про затвердження Технічного регламенту безпеки іграшок». Технічний регламент розроблено з урахуванням Директиви 2009/48 Європейського Парламенту та Ради від 18 червня 2009 р. про безпеку іграшок і встановлює вимоги до безпеки іграшок та їх обігу на території України. Втім, як і раніше, дія Технічного регламенту поширюється на вироби, які призначені для використання в грі дітьми у віці до 14 років. Новий…
детальніше >
2507/2014
Для забезпечення контролю продукції на базі Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») створена лабораторія молекулярно-генетичних досліджень. Лабораторія відповідає всім вимогам, що пред'являються до лабораторій молекулярно-генетичного профілю. Лабораторія обладнана сучасним аналітичним обладнанням відомих світових виробників: амплифікатором, що працює в режимі реального часу, ПЛР-боксом та ламінарною шафою з вертикальним потоком повітря, бактерицидними лампами та лампами денного світла, центрифугами, автоматичними дозаторами, електронними вагами, блендерами, холодильними та морозильними камерами тощо. В лабораторії працюють досвідчені висококваліфіковані фахівці. Лабораторія дозволяє здійснювати наступні види випробувань харчових продуктів та продовольчої сировини: перевірка харчової продукції та продовольчої сировини на наявність генетично модифікованих…
детальніше >
Відтепер на Херсонщині визначають вміст генетично модифікованих організмів (ГМО) в харчових продуктах, сировині та кормах
2407/2014
З метою підтримки розвитку виробництва продукції з високою доданою вартістю та стимулювання споживання такої продукції фахівцями Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» в червні місяці 2014 року проведено наступні заходи: надано методичну допомогу з питань стандартизації, метрології, сертифікації, впровадження сучасних систем управління 17 підприємствам області. проведено атестацію 15 вимірювальних лабораторій, контроль за діяльністю 12 атестованих вимірювальних лабораторій, в тому числі для ПАТ «Каховський завод ЕЗУ» проведено перевірку діяльності лабораторії відповідно до процедури «Правил уповноваження та атестації у державній метрологічній системі»; здійснено повірку 12 434 одиниць засобів вимірювальної техніки (ЗВТ), калібровано 61 одиницю ЗВТ, атестовано 391 одиницю обладнання…
детальніше >
Про стан виконання заходів Програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2014 рік
2307/2014
Верховна Рада України ухвалила Закон \"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів\". Законом запропонована нова редакція Закону \"Про безпечність та якість харчових продуктів\" під назвою \"Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів\", а також внесено зміни до 12 законодавчих актів України, серед яких: закони \"Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції\", \"Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів\", \"Про захист прав споживачів\", \"Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення\", \"Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції\", \"Про перелік документів дозвільного…
детальніше >
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів
2207/2014
З 1 липня 2014 харчові продукти в частині їх маркування - розділ 1 «Вимоги безпеки і харчової цінності харчових продуктів» Єдиних санітарно-епідеміологічних і гігієнічних норм та харчові добавки - розділи 22 «Вимоги безпеки харчових добавок та ароматизаторів» і 23 «Вимоги безпеки технологічних допоміжних засобів» Єдиних санітарно-епідеміологічних і гігієнічних норм переходять під дію технічних регламентів МС: «Харчова продукція в частині її маркування» (ТР МС 022/2011); «Вимоги безпеки харчових добавок, ароматизаторів та технологічних допоміжних засобів» (ТР МС 029/2012), а дія Єдиних санітарно-епідеміологічних і гігієнічних норм на цю продукцію більше не поширюються.
детальніше >
Внесено зміни в сферу регулювання деяких технічних регламентів міжнародних стандартів
2107/2014
Народные депутаты поддержали в первом чтении законопроект № 4986-1 "О государственном контроле в сфере обеспечения безопасности и качества пищевых продуктов и кормов, благополучия животных". За соответствующее решение проголосовал 231 нардеп. Согласно пояснительной записке к документу, этот законопроект направлен на совершенствование правовых основ государственного контроля в сфере обеспечения безопасности и качества пищевых продуктов и кормов, благополучия животных. Проектом закона, в частности, предлагается определить систему органов, осуществляющих соответствующий контроль, и их полномочия; виды контроля в данной сфере; основные требования относительно осуществления контрольной деятельности по вопросам безопасности и качества пищевых продуктов и кормов, благополучия животных; квалификационные требования к лицам, осуществляющих контроль; меры юридической…
детальніше >
Рада хочет ввести госконтроль за безопасностью кормов
2107/2014
Народные депутаты поддержали в первом чтении и в целом законопроект № 4179а "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно пищевых продуктов". За соответствующее решение проголосовали 230 нардепы. Закон совершенствует терминологии для обеспечения гармонизации с законодательством ЕС, уточняет положеня относительно видов правонарушений и меры наказаний, предусматривает создание единого контролирующего органа для всей пищевой продукции, отменяет разрешительные процедуры, которых не существует в ЕС, внедряет европейские принципы регулирования ГМО, устанавливает детализированные требования к процедурам государственного контроля пищевых продуктов на рынке Украины и импортной продукции в соответствии с европейской практикой, устанавливает механизм саморегуляции операторами рынка на основе общих требований законодательства по гигиене…
детальніше >
Рада предусмотрела создание единого контролирующего органа для всей пищевой продукции
1707/2014
31 липня 2014 року фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» в приміщенні Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Херсонської обласної державної адміністрації (м. Херсон, площа Свободи, 1, 4-й поверх, вхід з двору) проводять семінар «Діяльність підприємств в період реформування системи стандартизації, оцінки відповідності та державного ринкового нагляду» Початок семінару о 10:00, реєстрація учасників з 9:00 до 10:00. Мета семінару: сприяти стимулюванню економічного розвитку і виробництва нашої області, удосконаленню нашої спільної діяльності в період реформування системи технічного регулювання. У ході семінару будуть розглянуті наступні питання: Сучасний…
детальніше >
Запрошуємо до участі у семінарі!
1607/2014
24 липня 2014 року фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» в приміщенні Херсонської міської ради ( м. Херсон, пр. Ушакова,37) проводять семінар «Розробка, впровадження, застосування та сертифікація систем управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР відповідно до вимог вітчизняного законодавства та країн - учасниць Євросоюзу». Початок семінару о 9:30, реєстрація учасників з 9:00 до 9:30. Мета семінару: інформування зацікавлених сторін щодо розробки, впровадження, застосування та переваги від сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів згідно вимог ДСТУ 4161-2003 «Система управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги», ДСТУ ISO 22000:2007 «Система управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій…
детальніше >
Запрошуємо до участі у семінарі!
1607/2014
З 1 липня 2014 року введено в дію ДСТУ ISO 14006:2013 «Системи екологічного управління. Настанови щодо запровадження екологічного проектування ( ISO 14006:2011, IDT). Цей стандарт можуть застосовувати всі організації, які мають на меті розробити і виконувати екологічну політику та завдання, ураховуючи правові й інші вимоги. Міжнародна спільнота висловлює стурбованість з приводу шкідливих змін довкілля, наприклад, зміни клімату, виснаження ресурсів, забруднення атмосферного повітря, водних об'єктів і земельних ділянок. Це спонукає організації приділяти більшу увагу керуванню впливами своєї діяльності та продукції на довкілля, зосереджувати свої зусилля на постійному поліпшуванні своєї екологічної дієвості. Щоб зменшувати шкідливі наслідки на довкілля, все більше й більше…
детальніше >
З 1 липня 2014 року введено в дію ДСТУ ISO 14006:2013
1607/2014
Проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» ініційовано Європейським Союзом в рамках Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme - CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із бюджетом у 10 мільйонів євро. Завдання Проекту ЄС направлені на продовження роботи започаткованої та проведеної двома нещодавніми проектами з боку Європейського Союзу, а саме: Проекту технічної допомоги «Виконання Україною зобов\'язань щодо членства в СОТ та реалізації Європейської політики добросусідства в сільському секторі (секторальний підхід)»(10/2008-01/2013); Проекту Twinning «Надання допомоги українській ветеринарній службі з метою покращення правових та технічних аспектів системи контролю безпечності харчових продуктів» (09/2009-06/2011). Основний бенефіціар Проекту:…
детальніше >
Відбулося відкриття Проекту ЄС \"Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні\"
1507/2014
В Україні 3 липня 2014 р. офіційно опублікований закон № 1315-VII «Про стандартизацію». Закон опублікований в газеті «Голос України». Закон вступає в силу через 6 місяців з дня його опублікування. Закон передбачає утворення та функціонування єдиного національного органу стандартизації. Функції національного органу стандартизації виконуватиме юридична особа публічного права, утворена центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері стандартизації. «До повноважень цього органу передається зокрема прийняття та скасування національних стандартів з огляду на те, що відповідно до Угоди про технічні бар\'єри в торгівлі СОТ стандарти визначаються як добровільні», - йдеться у пояснювальній записці до документу. Передбачається створення керівної ради,…
детальніше >
В Україні опублікований закон про створення національного органу стандартизації
Напишіть нам