Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Відбулося відкриття Проекту ЄС \"Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні\"

Відбулося відкриття Проекту ЄС \
16/07/2014
Відбулося відкриття Проекту ЄС \"Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні\"
2509/2020
Шановні колеги! До Вашої уваги – в України створена Комунікативна платформа з технічного регулювання Комунікативна платформа з технічного регулювання надає можливість представникам бізнесу отримати відповіді на актуальні питання з приводу створення якісної продукці, що відповідає національним та міжнародним стандартам. Комунікативна платформа з технічного регулювання в Україні — єдиний прямий та безкоштовний ресурс з оперативними роз’ясненнями від: — Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (департамент технічного регулювання); — Торгово-промислової палати України; — Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України; — ДП “Укрметртестстандарт”; — ДП “Київоблстандартметрологія”; — ДП “Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації та якості”. ТІЛЬКИ НА ПЛАТФОРМІ ВИ МОЖЕТЕ ОТРИМАТИ: — всю…
детальніше >
В України створена Комунікативна платформа з технічного регулювання
1809/2020
Фахівці  Органу з сертифікації систем управління Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») впродовж 8 місяців 2020 року зареєстрували 16 сертифікатів відповідності систем управління якістю вимогам стандартів (5 сертифікатів на відповідність системи управління якістю ДСТУ ISO 9001, 11 сертифікатів на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000). Крім того, фахівці провели попередню оцінку 17 систем та остаточну  оцінку 10 систем управління,  здійснили 7 наглядових аудитів за сертифікованими системами  управління.   З питань розробки та впровадження систем управління звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна,134-а, к. 207 тел. (0552) 41-04-67, факс 41-04-78, e-mail: csm_suya@i.ua
детальніше >
В ДП «Херсонстандартметрологія» зареєстрували 16 сертифікатів відповідності систем управління вимогам стандартів

Проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» ініційовано Європейським Союзом в рамках Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme - CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із бюджетом у 10 мільйонів євро. Завдання Проекту ЄС направлені на продовження роботи започаткованої та проведеної двома нещодавніми проектами з боку Європейського Союзу, а саме:

Проекту технічної допомоги «Виконання Україною зобов\'язань щодо членства в СОТ та реалізації Європейської політики добросусідства в сільському секторі (секторальний підхід)»(10/2008-01/2013);

Проекту Twinning «Надання допомоги українській ветеринарній службі з метою покращення правових та технічних аспектів системи контролю безпечності харчових продуктів» (09/2009-06/2011).

Основний бенефіціар Проекту: Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України. Інші бенефіціари Проекту: Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство охорони здоров\'я України, Департамент митної справи Міністерства доходів і зборів України.

Діяльність, передбачена нинішнім Проектом ЄС, тісно пов\'язана з цілями Плану інституційної реформи України у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів (СФЗ), затвердженого Кабінетом Міністрів України в червні 2012 року, та сприятиме створенню і функціонуванню Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна - ЄС у рамках Угоди про асоціацію. Цього можна досягнути шляхом приведення системи державного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів за принципом «від лану до столу» у відповідність із нормами ЄС.

Завдання Проекту:

1. Удосконалити систему контролю безпечності харчових продуктів в Україні «від лану до столу» через приведення існуючої системи у відповідність до стандартів ЄС та інших міжнародних стандартів, залучаючи приватний сектор та представників громадськості;
2. Сприяти подальшому проведенню інституційної реформи української системи контролю безпечності харчових продуктів;
3. Узгодити законодавство України у сфері безпечності харчових продуктів «від лану до столу» із законодавчою базою ЄС, включаючи виконання вимог щодо електронних та інших нормативних документів та стандартів у нових інформаційних системах з безпечності харчових продуктів;
4. Провести навчання для співробітників органів державного контролю, ветеринарів, персоналу митної служби та інших державних служб, діяльність яких пов\'язана зі сферою безпечності харчових продуктів «від лану до столу»;
5. Створити національну систему управління даними та швидкого обміну інформацією (повідомлення про ризики) для харчових продуктів та кормів, яка б мала характеристики, подібні до RASFF (Системи швидкого оповіщення про харчові продукти та корми);
6. Оптимізувати мережу національних референс-лабораторій та лабораторій офіційного контролю, забезпечити відібрані лабораторії новим устаткуванням, програмним та технічним забезпеченням;
7. Створити національні системи управління даними та інформаційні системи для лабораторій, органів державного контролю, а також отримання та обробки даних про імпорт та експорт;
8. Модернізувати та вдосконалити навчальну програму для контролюючих органів та систему безперервного професійного розвитку.

 

Поділитися статею:
Напишіть нам