Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Ваше здоров'я - в ваших руках

Ваше здоров'я - в ваших руках
03/07/2017
Ваше здоров'я - в ваших руках
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Приблизно 40 відсотків дорослого населення України мають підвищений артеріальний тиск.

У книзі рекордів Гіннеса під рубрикою «Головна причина смерті» значиться сумний рекорд: Захворювання серцево-судинної системи стають причиною понад 50 %  всіх смертей у промислово розвинених країнах світу. Найпоширенішими і безпосередніми причинами смерті є серцеві напади та інсульти на фоні підвищеного артеріального тиску.

Щоб стежити за самопочуттям необхідно мати під рукою спеціальний прилад, за допомогою якого визначається рівень артеріального тиску. Справа в тому, що прийом лікарських препаратів для зниження тиску «на всяк випадок» не рекомендується лікарями, так як нездужання може бути не пов'язаним з гіпертонією.

Для вимірювання тиску застосовуються спеціальні прилади – вимірювачі артеріального тиску (тонометри). На ринку представлені тонометри двох типів - механічні та електронні. У свою чергу електронні тонометри бувають напівавтоматичними та автоматичними. Слід мати на увазі, що незалежно від конструктивного виконання всі прилади мають приблизно однакову похибку вимірювання, яка складає   ± 3 мм. ртутного стовпчика по постійному (статичному) тиску. Вірогідність результатів вимірювань може бути досягнута тільки шляхом регулярного контролю цієї похибки за допомогою повірки. тонометра, застосовуючи спеціальне повірочне обладнання - робочі еталони тиску. Крім того, тонометр входить до Переліку категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що підлягають періодичній повірці , затвердженого Постановою  Кабінету Міністрів України № 374 від від 4 червня 2015 р.,  тобто при вимірюваннях, які здійснюються в сфері захисту життя та охорони здоров’я громадян (лікувальні та профілактичні заклади, медичні кабінети незалежно від форм власності), тонометри, що застосовуються, підлягають обов’язковій повірці.

Відповідно до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «Про затвердження міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, за категоріями» № 1747 від 13.10.2016 р., повірка тонометрів проводиться не рідше одного разу на рік організаціями, які мають на це право, а саме: організація повинна бути уповноважена на право проведення повірки засобів вимірювальної техніки. Цим критеріям відповідає  Державне підприємство «Херсонський науково - виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Запрошуємо до співробітництва усіх власників тонометрів – приватних осіб, лікувальні та профілактичні заклади незалежно від форм власності.       

 Р.S.   Купуючи тонометр, а також відвідуючи медичні та профілактичні заклади, обов'язково переконайтеся, що тонометр пройшов повірку, а термін повірки не сплинув.                Бувайте здорові!

 

З питань повірки вимірювачів артеріального тиску (тонометрів) звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна 134-а, ДП «Херсонстандартметрологія», тел.(0552) 41-04-83,

моб. 0503151428

E-mail: voronenko@khcsm.org.ua

Контактна особа - Вороненко Генадій Васильович, начальник сектору повірки та калібрування теплотехнічних ЗВТ.

Поділитися статею:
Напишіть нам