Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

В Україні можуть ввести державний контроль за ГМ-продукцією в сільському господарстві та харчовій промисловості

В Україні можуть ввести державний контроль за ГМ-продукцією в сільському господарстві та харчовій промисловості
12/10/2017
В Україні можуть ввести державний контроль за ГМ-продукцією в сільському господарстві та харчовій промисловості
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді ввести державний контроль за генетично модифікованою продукцією в сільському господарстві та харчовій промисловості.

Відповідний законопроект зареєстрували 17 народних депутатів від фракцій «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Відродження» та «Об'єднання« Самопоміч», передає УНІАН.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, цей документ визначає повноваження органів державної влади у сфері поводження з ГМО, встановлює пряме заборону на розміщення на ринку незареєстрованих ГМО та пропонує процедуру реєстрації ГМО. Документ встановлює вимоги до маркування генетично модифікованої продукції і вводить правила його простежуваності, що не дозволить ввести споживача в помилку.

Крім того, відповідно до пояснювальної записки, законопроект передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил генно-інженерної діяльності та звернення з ГМО.

Відзначається, що на теперішній час в Україні фактично відсутній контроль над виробництвом та розповсюдженням генно-модифікованої продукції. А таке регулювання є одним із зобов'язань нашої держави перед Європейським Союзом, які Україна взяла на себе, підписавши Угоду про асоціацію.

«Відсутність належного правового регулювання продуктів сучасної біотехнології не тільки не відповідає міжнародним зобов'язанням України та реаліями ведення господарської діяльності, але і закриває потенційні можливості для подальшого розвитку аграрного сектора нашої держави з причин неузгодженості вітчизняного законодавства в цій області з законодавством країн-імпортерів сільськогосподарських виробництв», - говориться в документі.

Поділитися статею:
Напишіть нам