Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Україна поступово змінюватиме формат роботи з Європейським Союзом у економічній сфері

Україна поступово змінюватиме формат роботи з Європейським Союзом у економічній сфері
25/09/2014
Україна поступово змінюватиме формат роботи з Європейським Союзом у економічній сфері
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Мінекономрозвитку змінить формат роботи з інституціями Європейського Союзу. Про це розповів заступник Міністра - торговий представник України Валерій Пятницький, коментуючи підсумки роботи дев\'ятого спільного засідання Підкомітету № 3 («Політика у сфері підприємств, конкуренція, співробітництво у регуляторній сфері») та п`ятнадцятого спільного засідання Підкомітету № 1 («Торгівля та інвестиції») Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, що проходили протягом двох днів у Мінекономрозвитку.
«Спільні засідання відбуваються, можливо, в останнє у такому форматі (передбаченому Угодою про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС). Ми продовжуємо роботу, а потім плавно ці підкомітети будуть фактично інтегруватися в різні форми співробітництва відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Хочу зазначити, що нові органи двостороннього співробітництва будуть відповідати викликам і завданням, які стоять перед Україною на шляху до подальшої інтеграції в Європейський Союз», - зазначив Валерій Пятницький, який головував на засіданнях з української сторони. З боку європейської сторони у роботі Підкомітету № 3 головував представник Служби зовнішніх зносин Європейської Комісії Дірк Шубель, а на засіданні Підкомітету № 1 - представник Генерального директорату з питань торгівлі Європейської Комісії Люк Девінь.
У ході засідань сторони обговорили ключові торговельні питання між Україною та ЄС, а також питання наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері промисловості та політики у сфері підприємництва. Оцінюючи роботу підкомісій, Торговий представник України наголосив на високому рівні та новій тональності діалогу: основна увага була зосереджена на досягнутому прогресі й визначенні напрямів співпраці, які потребують в подальшому підвищеної уваги.
«Це були надзвичайно цікаві засідання. Дуже динамічні. За останній рік зроблено багато: прийнято законодавство і по-новому запрацювала система державних закупівель; ми застосовували багато різних обмежень - тепер усі ті «завали», що створювались протягом останніх років, розчищені за декілька місяців. І зараз ми більше говорили про те, що нам треба зробити найближчим часом, про допомогу, яку ми можемо отримати від Євросоюзу і її формат, про те, як ми будемо імплементовувати Угоду, про нові форми співробітництва і як ми до них будемо переходити. Тобто відбувався креативний діалог і ми мислили категоріями «що нам треба зробити», а не як нам розчищати «завали»», - сказав Валерій Пятницький.

Поділитися статею:
Напишіть нам