Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» - нове обладнання.

У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» - нове обладнання.
21/02/2019
У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» - нове обладнання.
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Випробувальний центр продукції (ВЦ) державного підприємства  «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» дооснащено новим сучасним устаткованням: рідинним хроматографом Agilent 1260 Infinity виробництва провідної компанії Agilet Technologies.

Цей прилад дозволяє вирішувати переважну більшість задач, які стосуються безпечності та якості харчових продуктів, а саме: визначення мікотоксинів, поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАВ), амінокислот та вітамінів.

На сьогоднішній день вже проводиться  визначення мікотоксинів: афлатоксину В1 та суми афлатоксинів В1, В2, G1, G2 . Відповідно до "Регламенту максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах" та директиви Комісії ЄС контроль за  вмістом   мікотоксинів  являється обов’язковим та суворо регламентується.

 Проводиться освоєння та напрацювання щодо визначення бенз(а)пірену, що відноситься до поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАВ).  Бенз(а)пірен - онкогенна речовина, яка утворюється під час взаємодії деяких органічних речовин та високих температур. На теперішній час у країнах ЄС приділяється багато уваги контролю безпеки олієжировмісних продуктів, у тому числі вмісту бенз(а)пірену в олії та насінні соняшнику. Директива Комісії ЄС 208/2005/ЄЄС жорстко регламентує вміст ПАВ у харчових продуктах. Зокрема, вміст бенз(а)пірену в олії та жирах не повинен перевищувати 0,002 мг/кг. А також, згідно ДСТУ 4492:2017 «Олія соняшникова. ТУ», введеного в дію з 1.01.2019р. вміст бенз(а)пірену та суми бенз(а)пірену, бенз(а)антрацену, бенз(в)флуорантену суворо регламентується та встановлена чітка періодичність (один раз у 90 днів).

В найближчий час в планах  освоєння визначення амінокислот та вітамінів.

 Амінокислоти – це органічні сполуки, які утворюють основний будівельний матеріал організму людини – білок. Вони поділяються на замінні та незамінні. Перші синтезуються організмом, а другі можна отримати тільки з їжею. Амінокислоти допомагають виробляти антитіла, які зміцнюють імунну систему людини, а також краще засвоюватися вітамінам та мікроелементам. Амінокислотний аналіз може бути використаний для кількісного визначення білків та пептидів та їх ідентифікації.

З питань проведення досліджень продукції звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134а, тел. (0552 ) 41 04 74, факс (0552 ) 41 04 75

e-mail: csm_lab@i.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам