Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Сьогодні в торгівельну мережу потрапляє небезпечна та неякісна їжа

Сьогодні в торгівельну мережу потрапляє небезпечна  та неякісна їжа
23/06/2017
Сьогодні в торгівельну мережу потрапляє небезпечна та неякісна їжа
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Сьогодні в торгівельну мережу потрапляє заражена ботулізмом риба, сири з пальмовим маслом, ковбаса з м’ясом сумнівної якості. Кількість масових спалахів небезпечних захворювань впевнено зростає. Підхопити заразу  дуже просто, бо реально  ми спостерігаємо випадки, коли автомат з продажу води обслуговує неохайний, кашляючий водій з брудними руками, і невідомо, чи проходив він хоча б  колись медичний огляд. Тому  добре було б знати, що ж ми їмо та п’ємо вдома або на дачі. А дізнатись про це можна, замовивши випробування продукції в акредитованій лабораторії. Такою в Херсонській області є Випробувальний центр продукції  Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Випробувальний центр продукції  ДП «Херсонстандартметрологія» оснащено сучасним устаткуванням, що дозволяє проводити визначення широкого спектру показників якості та безпеки. Дослідження здійснюються в найрізноманітних напрямках і дають можливість провести аналіз від початкової стадії до готового продукту, що потрапляє до споживача. Сфера акредитації Випробувального центру продукції дозволяє проводити випробування всіх видів харчової продукції (у т.ч. дитячого харчування), продовольчої сировини, кормів, напоїв, алкогольної продукції, води питної, товарів побутової хімії та парфюмерно-косметичної продукції тощо. Випробування проводяться відповідно до вимог національних і міжнародних стандартів.

Відповідно до вимог Закону України «Про акредитацію органів з оцінки відповідності» Випробувальний центр продукції пройшов плановий щорічний нагляд за акредитованими лабораторіями з боку Національного органу по акредитації України. За результатами нагляду встановлено відповідність Випробувального центру вимогам міжнародного стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2006, а також розширено сферу акредитації за напрямком з визначення алергенів (глютену) в харчовій продукції та сировині.

З питань  дослідження  харчових продуктів  та сировини  звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел. (0552) 41 04 74, e-mail: lab@khcsm.org.ua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися статею:
Напишіть нам