Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Сьогодні, 05 липня 2018 року, фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у роботі семінару

Сьогодні, 05 липня 2018 року, фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у роботі семінару
05/07/2018
Сьогодні, 05 липня 2018 року, фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у роботі семінару
1311/2018
Цей перелік визначено у Додатку ІІ «Речовини або продукти, що спричиняють алергію або непереносимість» Регламенту № 1169/20116 1. Злаки, що містять рослинні білки, а саме: пшениця, жито, ячмінь, овес, пшениця спельта, камут або їхні гібридні види та продукти, за винятком: — сиропу з глюкози на основі пшениці включно з декстрозою, — мальтодекстрини на основі пшениці, — сиропу з глюкози на основі ячменю, — зернових, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження; 2. Ракоподібні та продукти з ракоподібних; 3. Яйця та продукти з яєць; 4. Риба та продукти з риби, за винятком: — рибного желатину,…
детальніше >
До уваги споживачів! Перелік речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість
1211/2018
Одним із надійних засобів захисту споживачів харчових продуктів є система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points). Система ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва. Система НАССР є обов’язком в рамках законодавства більшості цивілізованих країн, таких як: країни Євросоюзу, США, Канада, Японія, Нова Зеландія тощо. Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх…
детальніше >
Впровадження системи НАССР - інструмент захисту репутації виробника.

Сьогодні, 05 липня 2018 року, фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у роботі семінару «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід».

Семінар організований Департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, за участю Міністерства аграрної політики та продовольства України та Проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» і проходив в конференц-залі за адресою: м. Херсон, просп. Ушакова, 47.

Мета семінару - надання практичної допомоги операторам ринку у впровадженні на своїх підприємствах процедур, заснованих на принципах НАССР, що дасть можливість останнім розширити ринки збуту виробленої продукції та надавати якісні послуги в закладах громадського харчування.

Під час семінару розглядалися основні вимоги нового харчового законодавства стосовно ролі та відповідальності операторів ринку за безпечність харчових продуктів, впровадження нових методів державного контролю, детального розгляду вимог законодавства до малих підприємств (у тому числі громадського харчування), НАССР – застосування гнучкого підходу, НАССР – для закладів громадського харчування.

В роботі семінару взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, операторів ринку (малі виробники, заклади громадського харчування МОН (дошкільні, шкільні) яким відповідно до вимог законодавства, потрібно впровадити процедури засновані на принципах НАССР.

З питань розробки та впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна,134-а, к. 206

тел. (0552) 41-04-67, 41-04-78, факс (0552)41 04 66

e-mail: supr@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам