Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Сфера акредитації Випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» розширена – тепер тут можуть визначати в продуктах харчування бензапірен.

Сфера акредитації Випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» розширена – тепер тут  можуть визначати в продуктах харчування бензапірен.
13/01/2020
Сфера акредитації Випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» розширена – тепер тут можуть визначати в продуктах харчування бензапірен.
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Сфера акредитації Випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» розширена – тепер тут можуть визначати в продуктах харчування бензапірен.

У Випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» освоєно новий метод - визначення поліциклічних ароматичних вуглеводнів, в тому числі бензапірену, з використанням високоефективної рідинної хроматографії. Метод дозволяє визначати вміст бензапірену з високою точністю, навіть в мікрокількостях.

А наприкінці минулого року Національне агентство з акредитації України після здійснення нагляду в черговий раз засвідчило компетентність вимірювальних лабораторій Випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» відповідно до вимог нової версії стандарту ДСТУ ISО/IEC 17025:2017(ISО/IEC 17025:2017). Крім того, розширена сфера акредитації. Взагалі сфера акредитації ВЦ складається з 121 аркуша, а 16 грудня 2019 року вона доповнена ще на 12 аркушів. Зокрема, стало можливим визначення поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАВ), в т.ч. бенз(а)пірену.

Бензапірен - дуже сильний мутаген і канцероген, що є одним з найбезпечніших вуглеводнів і відноситься до речовин першого класу небезпечності.

Один з основних джерел потрапляння бензапірену в організм людини – копчені продукти, страви, приготовлені на відкритому вогні та будь яка смажена або копчена їжа.

Бензапірен є загрозою для здоров’я в будь-якій кількості, так як має властивість накопичування.

З питань проведення досліджень продукції звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134а, тел. (0552 ) 41 04 74, факс (0552 ) 41 04 75

e-mail: csm_lab@i.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам