Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Переможці 11-го конкурсу «Кращі товари та послуги Херсонщини» 2014

Переможці 11-го конкурсу «Кращі товари та послуги Херсонщини» 2014
30/09/2014
Переможці 11-го конкурсу «Кращі товари та послуги Херсонщини» 2014
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Регіональна конкурсна комісія визначила переможців 11-го конкурсу «Кращі товари та послуги Херсонщини» 2014, який відбувся у рамках Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України»

Завершився Регіональний етап конкурсу «Кращі товари та послуги Херсонщини» 2014. Нещодавно відбулося підсумкове засідання регіональної конкурсної комісії, роботу якої очолила виконуюча обов'язки генерального директора Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Сопочева Тетяна Іванівна. Комісія визначила переможців регіонального конкурсу «Кращі товари та послуги Херсонщини».

Офіційним організатором Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» є Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за сприяння обласних державних адміністрацій в регіонах. Інформаційно-методичне забезпечення, відповідно до повноважень, здійснювалося Державним підприємством «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Основна мета конкурсу - об'єднати зусилля, направлені на підвищення якості, безпечності та конкурентоспроможності вітчизняної продукції як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках та сприяти задоволенню потреб і очікувань споживачів. Основними завданнями цього Конкурсу є: визначення на конкурсній основі кращих зразків української продукції (товарів, робіт, послуг); сприяння виробництву високоякісної й конкурентоспроможної вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг), насичення якісною продукцією ринків України, задоволення потреб та очікувань споживачів; підтримка ініціатив і зусиль товаровиробників щодо поліпшення якості продукції (товарів, робіт, послуг); створення сприятливих умов щодо розробки та впровадження на підприємствах, в організаціях та установах України систем управління якістю, систем екологічного управління, а також інших сучасних систем управління; поширення та пропагування досвіду підприємств та організацій, які виробляють якісну продукцію (товари, роботи, послуги); підвищення інформованості засобів масової інформації та населення щодо якісної вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг) та її виробників.

Участь у згаданому Конкурсі дозволяє підприємствам отримати незалежну оцінку продукції експертами Конкурсу; взяти участь у Національній виставці «100 кращих товарів України»; маркувати свою продукцію логотипом Конкурсу «100 кращих товарів України»; розширити маркетингові дослідження та рекламу своєї продукції; підвищити іноваційно - інвестиційну привабливість та імідж підприємства.

Історія проведення Конкурсу бере початок з 2003 року. За цей період участь у ньому, в цілому по Україні, взяли понад дев'яти тисяч підприємств (установ та організацій), більшість з яких належать до представників малого та середнього бізнесу.

За оцінками тисяч українських підприємств, конкурс, перш за все, є школою набуття досвіду, шляхом до вдосконалення та підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції.

Херсонські виробники також щорічно долучаються до участі в цьому престижному конкурсі. Починаючи з 2003 року, почесного звання «переможець», «лауреат» та «фіналіст» Всеукраїнського конкурсу якості «100 кращих товарів України» удостоєно 64 найменування продукції та послуг.

У всіх регіонах нашої держави Конкурс проводиться у два етапи: перший - регіональний з березня по червень; другий - загальнодержавний з липня по листопад.
Цього року на участь у регіональному етапі «Кращі товари та послуги Херсонщини» подано 26 найменувань продукції та послуг від 22 херсонських виробників.

Оцінка представленої на конкурс продукції та послуг проводилася експертами відповідно до визначених Методикою проведення оцінки якості критеріями: установлення вимог до показників якості та безпечності заявленої продукції, використання підвищених показників якості та безпечності порівняно з чинними вимогами, органолептичні властивості порівняно з кращими аналогами, установлення показників поживної (харчової) цінності, підтвердження безпечності заявленої продукції протоколами випробувань, використання регіональної та української сировини, матеріалів, наявність атестованої випробувальної лабораторії або договору із субпідрядними організаціями на виконання випробувань, забезпеченість та стан засобів вимірювальної техніки під час виробництва заявленої продукції, наявність сертифіката відповідності або інших документів, що підтверджують відповідність заявленої продукції, естетичні властивості, дизайн, ергономіка, відображення національної та регіональної символіки в образі товару, відсутність претензій (рекламацій) споживачів, контролюючих органів, закупівельних організацій, порівняння ціни та якості з кращими аналогами та доступність на вітчизняному ринку для споживачів із різною купівельною спроможністю, рівень інформування споживачів щодо споживчих властивостей заявленої продукції, соціальна значимість продукції, вплив заявленої продукції на навколишнє середовище під час виробництва, реалізації та утилізації заявленої продукції.

В свою чергу, члени Регіональної конкурсної комісії також відзначили сильні сторони представленої на конкурс продукції (послуг) та внесли пропозиції щодо напрямків підвищення їх якості.

Найвищі оцінки серед конкурсантів отримали:

Переможці

Продовольчі товари

 

  • Олія соняшникова рафінована дезодорована виморожена марки П, виробник ТОВ «ВВВВ» (директор Марущенко Володимир Юрійович)
  • Хліб «Тостовий з льоном» формовий, масою 0,5 кг, виробник ПАТ «Херсонський хлібокомбінат» (голова правління Дуров Сергій Борисович)
  • Коньяк України марочний групи КВ «Таврія Класік», виробник ПАТ «Дім марочних коньяків «Таврія» (директор Кошелев Віталій Олександрович)
  • Напій винний білий «НАОМІ біла слива» («NAOMI white plum»), виробник ПАТ «Дім марочних коньяків «Таврія» (директор Кошелев Віталій Олександрович)
  • Курчата породи «Адлерська срібляста», виробник ТОВ «Гримат Групп» (генеральний директор Вермієнко Наталія Петрівна)
  • Каченята кросу «Благоварський», виробник ТОВ «Гримат Групп» (генеральний директор Вермієнко Наталія Петрівна)
  • Олія соняшникова рафінована виморожена марки «П», виробник ТОВ «Екобіотек-Україна» (директор Гагало Олександр Олексійович)
  • Майонез ТМ «Золото Таврії» 67% жирності, виробник ТОВ «Екобіотек-Україна» (директор Гагало Олександр Олексійович)
  • Макуха соняшникова, виробник ТОВ «Екобіотек-Україна» (директор Гагало Олександр Олексійович)
  • Крупа рисова додаткової обробки «Камолино (традиційний) Кримський преміум», виробник ТОВ «АРРОЗ» (директор Реут Євген Дмитрович)
  • Морозиво Фісташкове, виробник ФОП Воскобойник К.С. (керівник Воскобойник Костянтин Сергійович)

 

Промислові товари для населення

 

  • Причеп автомобільний вантажний моделі УВН-810080, виробник ФОП Ушаков В.М. (керівник Ушаков Володимир Миколайович)

 

Товари виробничо-технічного призначення

 

  • Автоматична машина розливу рідких та густих продуктів у штучну ПЕТ-тару, виробник ПП «Тавріяпромсервіс» (директор Димаєв Сергій Олександрович)
  • Добриво для кімнатних рослин «Містер цвєт», виробник ФОП Тарасов К.В. (директор Тарасов Костянтин Володимирович)

 

Роботи та послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах

 

  • Веб - сайт www.lester.ua, виробник Веб-студія Wezom (керівник Гузенко Сергій Григорович)
  • Послуги з навчання, надавач послуг Херсонський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації (директор Білорусов Сергій Георгійович)

 

 

Учасники

Продовольчі товари

 

  • Консерви м'ясні «М'ясо курки у власному соку» масою 0,5 кг в скляній тарі, виробник ПП «Наш продукт» (директор Перепелюк Сергій Сергійович)
  • Ковбаса «Куряча фірмова», виробник ПП Гаврилов В.І. (директор Гаврилов Віталій Іванович)
  • Вино виноградне столове біле, виробник ТОВ «Любимий город ЛТД» (директор Риков Владислав Юрійович)
  • Сік моркв'яно - яблучний з м'якоттю та цукром відновлений стирилізований, виробник ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон» (директор Баденко Оксана Едуардівна)
  • Вода питна негазована «Аляска» оброблена сріблом, виробник ДП «Нова.Ком» (директор Сторчак Олег Анатолійович)
  • Лаваш «Кавказький» массою 0,3 кг, виробник ТОВ «Херсонський завод кондитерських виробів» (генеральний директор Марковський Андрій Владиславович)
  • Ковбаски білі для грилю І гатунок, виробник ТОВ «Каховські ковбаси» (директор Євтухов Сергій Миколайович)

 

Промислові товари для населення

 

  • Склопакети клеєні будівельного призначення, виробник ФОП Кучеренко О.С. (керівник Кучеренко Олександр Сергійович)
  • Натуральна сіль для ванн «Моє літо», виробник ПП «Гармонія» (керівник Липа Олександр Якович)

 

Товари виробничо-технічного призначення

 

  • Препарат «Агролип», виробник ФОП Сарібєкова Ю.Г. (керівник Сарібєкова Юлія Георгіївна)

 

 

Варто відзначити, що під час оцінювання члени конкурсної комісії були одностайні у думці, що вся продукція, товари, роботи, послуги, які визнані переможцями в регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» - «Кращі товари та послуги Херсонщини» є чудовим прикладом і переконливим доказом того, що наші підприємства можуть сповна задовольнити потреби найвибагливіших споживачів національного ринку та виходити на міжнародні ринки. Це підтвердили у своїх звітах та анкетах-самооцінки Херсонські виробники, продукція яких пройшла перевірку на якість та безпечність, отримала високу оцінку кваліфікованих експертів.

Церемонія нагородження учасників регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» відбувалася 26 вересня 2014 року в урочистій обстановці, в рамках XV ювілейної виставки - ярмарку «Таврійський ярмарок» (м. Нова Каховка, розважальний центр «Казкова діброва»).

 

Поділитися статею:
Напишіть нам