Фахівці Державного підприємства
«Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
взяли участь у третьому Таврійському туристичному Конгресі, який відбувся 13-15 травня у місті Новій Каховці.
В його роботі взяли участь туроператори внутрішнього туризму України, представники туристичного бізнесу та активісти громадських організацій. Подія була ініційована та організована Департаментом зовнішньоекономічної діяльності туризму та курортів обласної державної адміністрації, Новокаховською міською радою, ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад», Регіональним центром розвитку туризму Херсонського державного університету.
В ході конгресу обговорювались найважливіші питання перспектив туристичної галузі: досвід та практика співпраці з міжнародними партнерами щодо впровадження проектного менеджменту та стимулювання розвитку територій, презентація програми, проектів Британскої Ради «Активні громадяни» та фундації LEV USAID; стан, проблеми та пріоритети співпраці щодо перспектив розвитку туристичних дестинацій малих міст України як складової формування привабливого туристичного іміджу територій та інше.
Від Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» доповідачем виступила заступник генерального директора, аудитор з сертифікації системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ 4161 та ДСТУ ISO 22000, кандидат в аудитори з сертифікації систем управління якістю згідно вимог ДСТУ ISO 9001, здобувач наукового ступеня кандидата технічних наук Бартків Л.Г. на тему: «Туристичний та готельно - ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання». Метою виступу доповідача було підвищення обізнаності бізнес - спільноти щодо вимог законодавства України в сфері безпечності надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), та послуг з харчування.
Підводячи підсумок своєї доповіді Лариса Григорівно підкреслила актуальність проведеного заходу, разом з тим, зазначила про необхідність подолання проблем та створення цивілізованих умов в сфері туризму, запросивши до співпраці всіх зацікавлених представників готельно - ресторанного бізнесу і організацій.