Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Ігор Веремій взяв участь у обговоренні економічних переваг від запровадження міжнародних стандартів в Україні

Ігор Веремій взяв участь у обговоренні економічних переваг від запровадження міжнародних стандартів в Україні
14/10/2014
Ігор Веремій взяв участь у обговоренні економічних переваг від запровадження міжнародних стандартів в Україні
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

У зв'язку із ратифікацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Мінекономрозвитку здійснює широкомасштабні заходи з реформування сфери технічного регулювання. Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігор Веремій під час конференції «Стандарти створюють рівні умови», яка відбулась з нагоди Дня працівників стандартизації та метрології 14 жовтня.
«Реформування сфери технічного регулювання, зокрема підходів до стандартизації в Україні відбувається шляхом впровадження європейських директив, започаткування діяльності національного органу стандартизації, а також модернізації інфраструктури країни. Гармонізація вітчизняних стандартів з міжнародними та європейськими є дієвим інструментом держави для захисту своїх національних інтересів, вона дозволяє запропонувати споживачам найбільш широкий вибір якісних товарів», - зауважив Ігор Веремій.
На сьогодні фонд національних стандартів в Україні становить 27,5 тис. документів, 7489 з яких, гармонізовані з міжнародними та європейськими. Лише протягом поточного року прийнято 175 національних нормативних документів, з яких 115 гармонізовані з міжнародними та європейськими, підготовлено до затвердження 350 проектів стандартів.
За словами заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі, світовий досвід переконливо свідчить про те, що підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств, залучення їх до процесу розроблення та гармонізації стандартів є основними завданнями Мінекономрозвитку у сфері стандартизації.
«Використання стандартів у роботі суттєво збільшує прибутки підприємств. На цьогорічній 37-ій Асамблеї Міжнародної організації стандартизації наведено приклад китайської текстильної компанії, яка завдяки застосуванню міжнародних стандартів збільшила експортний потенціал з 20 млн. доларів у 2000 році до 260 млн. доларів у 2013 році», - зазначив Ігор Веремій.
Він також додав, що задля спрощення доступу вітчизняної продукції на європейський ринок в умовах створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом, є потреба у широкій інформаційно-просвітницькій кампанії для вітчизняних виробників, яку наразі запроваджує Мінекономрозвитку.
«Зрозуміло, що без широкої роз'яснювальної роботи підприємцям буде значно важче орієнтуватися у проведених змінах і тих можливостях, які надає перехід на міжнародні стандарти: що це престижно, це необхідно, це символ якості і успішності», - зауважив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі.
У підсумку Ігор Веремій підкреслив, що успішність реформ у сфері технічного регулювання залежить насамперед від ефективної та злагодженої співпраці органів влади, бізнесу, громадськості, фахівців, науковців та освітян. Він привітав працівників сфери стандартизації та метрології з професійним святом і побажав плідної роботи та нових здобутків на благо України.
«Магатма Ганді колись сказав: «Знайди мету - ресурси під цю мету знайдуться». Мета у нас одна - це вихід на нові ринки, поступова адаптація виробників, ваших знань і наших стандартів до європейської бази. Ресурси у нас, я переконаний, є - це той інтелектуальний потенціал і той досвід практичної роботи, який є у всіх працівників галузі стандартизації і метрології. Отже, бажаю всім нам плідної роботи у вирішенні проблем, які стоять перед галуззю, а також створення прозорої ефективної системи стандартизації, яка б допомагала, в першу чергу - нашим виробникам, і українській економіці в цілому», - наголосив заступник Міністра.

Поділитися статею:
Напишіть нам