Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

До уваги виробників - про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів.

До уваги виробників - про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів.
11/09/2019
До уваги виробників - про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів.
1312/2019
Фахівці  Органу з сертифікації систем управління Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») впродовж 11 місяців 2019 року зареєстрували 10 сертифікатів відповідності систем управління якістю вимогам стандартів (2 сертифікати на відповідність системи управління якістю ДСТУ ISO 9001, 8 сертифікатів на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000). Крім того, фахівці провели попередню оцінку 5 систем та остаточну  оцінку 7 систем управління, здійснили 34 наглядових аудити за сертифікованими системами управління.   З питань розробки та впровадження систем управління звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна,134-а, к. 206 тел. (0552) 41-04-67, факс 41-04-78, e-mail: csm_suya@i.ua  
детальніше >
В ДП «Херсонстандартметрологія» зареєстрували 10 сертифікатів відповідності систем управління вимогам стандартів
1212/2019
Впродовж 11 місяців 2019 року фахівці сектору метрологічного забезпечення Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» встановили та документально підтвердили технічну компетентність 177 лабораторії в Херсонській області, що виконують вимірювання. Крім того, фахівці відповідно до вимог СОУ РЧ 74.9-02568648-001:2015 провели оцінювання стану вимірювань в 68 вимірювальних лабораторіях, здійснили моніторинг фактичного стану вимірювань в 100 вимірювальних лабораторіях. З метою незалежного підтвердження запровадження та оцінки відповідності системи керування вимірюваннями вимогам, встановленим ДСТУ ISO 10012:2005, фахівці провели аудити діяльності 4 вимірювальних лабораторій та моніторинг фактичного стану вимірювань в одній вимірювальній лабораторії. До того ж фахівці надали для 9 підприємств інформаційно-консультаційні послуги…
детальніше >
В Херсонській області підтвердили технічну компетентність 177 лабораторії, що виконують вимірювання

6 серпня 2019 року відповідно до прикінцевих положень почав діяти Закон України 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», який Верховна Рада України ухвалила ще 6 грудня 2018 року.

Закон приводить українське законодавство у відповідність до положень численних регламентів та директив Євросоюзу у цій сфері, а також спрямований на забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їхньої поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти.

Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» поширюється насамперед на операторів ринку харчових продуктів і харчові продукти (зокрема для громадського харчування). Але він також безпосередньо впливає на споживачів таких харчових продуктів, тобто на кожного з нас, оскільки прописує чіткі та зрозумілі правила, які дозволяють нам отримати вичерпну інформацію про харчові продукти, і таким чином подбати про своє здоров’я і захистити права.

Основний принцип закону — не вводити в оману споживача!

Інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача. За це відповідає оператор ринку. Якщо ти, наприклад, реалізатор, і бачиш, що вимога закону в цьому контексті не дотримується — права реалізовувати такий товар ти не маєш, як і змінювати інформацію про нього на власний розсуд.

Поділитися статею:
Напишіть нам