Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

До уваги виробників - про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів.

До уваги виробників - про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів.
11/09/2019
До уваги виробників - про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів.
2407/2020
Впродовж першого півріччя 2020 року фахівці сектору метрологічного забезпечення Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» встановили та документально підтвердили технічну компетентність 67 лабораторій в Херсонській області, що виконують вимірювання. Крім того, фахівці відповідно до вимог СОУ РЧ 74.9-02568648-001:2015 провели оцінювання стану вимірювань в 29 вимірювальних лабораторіях, здійснили моніторинг фактичного стану вимірювань в 38 вимірювальних лабораторіях. З метою незалежного підтвердження запровадження та оцінки відповідності системи керування вимірюваннями вимогам, встановленим ДСТУ ISO 10012:2005, фахівці провели моніторинг фактичного стану вимірювань в двох вимірювальних лабораторіях. До того ж фахівці надали для 4-х підприємств інформаційно-консультаційні послуги щодо підготовки комплекту документів для документального…
детальніше >
В Херсонській області підтвердили технічну компетентність 67 лабораторії, що виконують вимірювання
1507/2020
Впродовж першого півріччя 2020 року фонд нормативних документів Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» поповнено  на 32 нормативних документи і тепер він налічує  20 461 найменування стандартів.  Для  71 підприємства області виготовлено  293  офіційних копії нормативних документів, для 36 підприємств області впродовж  першого півріччя 2020 року актуалізовано 867 нормативних документів. Крім того,  фахівці сектору стандартизації та репутаційного менеджменту надали методичну допомогу з розробки технічних умов для 59 підприємств області, взяли на облік  11 одиниць технічних умов та 36 одиниць змін до технічних умов.   Для придбання офіційних  копій нормативних документів та поставлення на облік  технічних умов на продукцію та послуги  звертатись за адресою м. Херсон, вул. Смольна, 134-А,  кімн.…
детальніше >
Стандартизація: 71 підприємство області забезпечено офіційними копіями нормативних документів

6 серпня 2019 року відповідно до прикінцевих положень почав діяти Закон України 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», який Верховна Рада України ухвалила ще 6 грудня 2018 року.

Закон приводить українське законодавство у відповідність до положень численних регламентів та директив Євросоюзу у цій сфері, а також спрямований на забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їхньої поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти.

Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» поширюється насамперед на операторів ринку харчових продуктів і харчові продукти (зокрема для громадського харчування). Але він також безпосередньо впливає на споживачів таких харчових продуктів, тобто на кожного з нас, оскільки прописує чіткі та зрозумілі правила, які дозволяють нам отримати вичерпну інформацію про харчові продукти, і таким чином подбати про своє здоров’я і захистити права.

Основний принцип закону — не вводити в оману споживача!

Інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача. За це відповідає оператор ринку. Якщо ти, наприклад, реалізатор, і бачиш, що вимога закону в цьому контексті не дотримується — права реалізовувати такий товар ти не маєш, як і змінювати інформацію про нього на власний розсуд.

Поділитися статею:
Напишіть нам