Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

20 травня 2021 року ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕТРОЛОГІЇ

20 травня 2021 року ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕТРОЛОГІЇ
17/05/2021
20 травня 2021 року ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕТРОЛОГІЇ
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

 

 

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ

МЕТРОЛОГІЇ - 20

травня 2021 року

Вимірювання для здоров'я

20 травня відзначається Всесвітній день метрології, приурочений річниці підписання Конвенції про метри в 1875 році. Цей договір забезпечує основу для всесвітньої узгодженої системи вимірювань, яка лежить в основі наукових відкриттів та інновацій, промислового виробництва та міжнародної торгівлі, а також вдосконалення якість життя та захист глобального довкілля.

Тема Всесвітнього дня метрології 2021 - „ Вимірювання для здоров’я” . Ця тема була обрана для того, щоб усвідомити важливу роль, яку відіграють вимірювання у здоров’ї та, отже, у добробуті кожного з нас.

У всьому світі національні метрологічні інститути постійно вдосконалюють науку вимірювань, розробляючи та перевіряючи нові методи вимірювань на необхідному рівні витонченості. Національні метрологічні інститути беруть участь у порівняннях вимірювань, координованих Міжнародним бюро де Поїдс і Месюр (BIPM), щоб забезпечити надійність результатів вимірювань у всьому світі.

Міжнародна організація із законодавчої метрології (МОЗМ) розробляє міжнародні рекомендації, які спрямовані на узгодження і гармонізації вимог по всьому світу в багатьох областях. OIML також управляє системою сертифікації OIML (OIML-CS), що сприяє міжнародному визнанню та глобальній торгівлі регульованими вимірювальними приладами.

Ці міжнародні метрологічні системи забезпечують необхідну впевненість і точність вимірювань, забезпечуючи міцну основу для світової торгівлі сьогодні та допомагаючи нам готуватися до викликів завтрашнього дня.

Всесвітній день метрології визнає та відзначає внесок усіх людей, які працюють у міжурядових та національних метрологічних організаціях та інститутах протягом року.

 

Примітки:

Всесвітній день метрології - це щорічна подія, під час якої більше 80 країн відзначають вплив вимірювань на наше повсякденне життя.

Ця дата була обрана на знак підписання Конвенції Метра 20 травня 1875 року, початку офіційного міжнародного співробітництва в галузі метрології. Щороку Всесвітній день метрології організовується та відзначається спільно Міжнародним бюро мір та ваг (BIPM) та Міжнародною організацією правової метрології (OIML) за участю національних організацій, відповідальних за метрологію.

Міжнародне метрологічне співтовариство, яке працює над забезпеченням точних вимірювань у всьому світі, намагається підвищити обізнаність щодо кожного Всесвітнього дня метрології за допомогою рекламної кампанії та веб-сайту . Попередні теми включали такі теми, як вимірювання для глобальної енергетичної проблеми, безпеки, інновацій та вимірювання у спорті, навколишньому середовищі, медицині та торгівлі.

 

Про BIPM

Підписанням Конвенції про метр в 1875 р. Було створено BIPM і вперше офіційно оформлено міжнародне співробітництво в галузі метрології. Конвенція створила Міжнародне бюро мір і ваг та заклала основи для всесвітньої одноманітності вимірювань у всіх аспектах наших зусиль, історично зосереджуючись на промисловості та торгівлі та допомагаючи їй, але сьогодні настільки ж життєво необхідна, як і ми вирішуємо великі виклики 21 століття такі як кліматичні зміни, здоров'я та енергія. BIPM проводить наукову роботу на найвищому рівні щодо вибраного набору фізико-хімічних величин. BIPM є центром всесвітньої мережі національних метрологічних інститутів (НМІ), які продовжують реалізовувати та поширювати ланцюжок відстеження до СІ серед національних акредитованих лабораторій та промисловості.

 

Про OIML

У 1955 р. Міжнародна організація правової метрології (OIML) була створена як Міжурядова організація договору з метою сприяння глобальній гармонізації процедур правової метрології з Міжнародним бюро з питань метрології (BIML) як секретаріатом та штаб-квартирою OIML. З цього часу OIML розробила світову технічну структуру , основною метою якої є гармонізація норм та метрологічного контролю, що застосовуються національними метрологічними службами або пов'язаними організаціями.

 

Повідомлення директорів BIPM та BIML
Всесвітнього дня метрології
20 травня 2021 року

 

Мартін Мілтон
Директор BIPM

 

 

 

 

 

 

 

 

Ентоні Доннеллан,

директор BIML

 

Вимірювання для здоров'я

 

Всесвітній день метрології в 2021 році настає в той час, коли світ зосереджується на швидкому та ефективному одужанні від наслідків пандемії COVID-19.

Швидкість та тяжкість впливу вірусу на людей у ​​всьому світі на початку 2020 року змусили уряди швидко реагувати. З самого початку з'явилися нові вимоги до вимірювання, починаючи з необхідності широкомасштабного тестування на наявність вірусу та працездатності засобів індивідуального захисту. Згодом розробка вакцин залежала від точної ідентифікації та вимірювання складних молекул білка та РНК.

Величезний масштаб цих вимог змінив національні пріоритети у всьому світі; уряди перефокусували створені наукові можливості для вирішення проблеми захисту свого населення від впливу вірусу. Метрологічне співтовариство у всьому світі брало участь у вирішенні цих нових національних та глобальних викликів і використовувало свій досвід вимірювальної науки для задоволення національних потреб, таких як:

  • налаштування систем для тестування масок, необхідних для особистого захисту,
  • сприяння розробці та випробуванню нових систем вентиляції, необхідних у лікарнях,
  • ідентифікація та підрахунок молекул вірусу у досліджуваних зразках, та
  • вимірювання ефективності доз вакцини.

Це стало можливим завдяки встановленим технічним можливостям для підтримки багатьох вимірювань, необхідних для захисту та поліпшення здоров'я. До них належать:

  • розробка міжнародних стандартів для всіх типів медичних виробів з вимірювальною функцією, включаючи автоматизовані прилади для вимірювання артеріального тиску, офтальмологічні прилади та медичні шприци,
  • підтримка клінічних лабораторних випробувань шляхом забезпечення відповідності вимірювань, проведених медичними термометрами, до міжнародно визнаної шкали температур
  • забезпечення того, щоб пацієнти відчували правильну дозу рентгенівського випромінювання під час діагностичних процедур, та
  • забезпечення основи для точних терапевтичних доз опромінення при лікуванні раку.

Ми обрали тему «Вимірювання для здоров’я» до Всесвітнього дня метрології цього року, щоб звернути увагу на важливість вимірювань для підтримки охорони здоров’я. Це відбувається в той час, коли досвід та можливості, вкладені в метрологічні організації по всьому світу, були в короткі терміни перетворені на вирішення нових національних проблем охорони здоров'я.

Ми бажаємо вам дуже успішного Всесвітнього дня метрології 2021 та сподіваємось отримати ваші плакати та деталі всіх заходів, які ви проводите.

Поділитися статею:
Напишіть нам