Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Відкритий лист Президенту України

Відкритий лист Президенту України
17/06/2015
Відкритий лист Президенту України
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Президенту України Порошенку П.О.

Відкритий лист

Вельмишановний Петре Олексійовичу!

Ми, трудові колективи двох державних підприємств «Запорізький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та стандартизації» та «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», користуючись нагодою засвідчуємо свою повагу і звертаємося з наступного питання. Постановою Кабінету Міністрів України № 777 від 3 вересня 2008 року «Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки» (в редакції Постанови КМ № 53 від 14.01.2015) затверджено Порядок проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки.

Ми підтримуємо ідею проведення конкурсного відбору керівників, адже цей крок свідчить не тільки про готовність Президента, як Гаранта Конституції, брати на себе відповідальність за подальшу долю нашої країні, а й демонструє суспільству зацікавленість у співпраці з ним в таких стратегічних питаннях.

Ми вкрай здивовані, що конкурсний відбір керівників державних підприємств в Запорізькій та Херсонській областях відбувався щонайменше формально, бо в переможці потрапили претенденти з неоднозначною репутацією та негативним управлінським досвідом.

Багаторічний досвід фахівців Державних підприємств «Запорізький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та стандартизації» та «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» дозволяє зробити висновок, що за останні роки відбулася повна руйнація вітчизняної системи технічного регулювання (стандартизація, метрологія, оцінка відповідності, акредитація).

Розроблені поспіхом недолугі реформи в адміністративно-управлінській діяльності, у тому числі і в системі технічного регулювання, призвели до суттєвого погіршення якості та безпеки життя громадян, зниження конкурентоспроможності вітчизняного виробництва, зростання корупції у державному апараті та посилення соціальної напруги в суспільстві.

В сучасних умовах неможливо ефективне відновлення економіки країни без «реанімації» системи технічного регулювання, адже відповідно до досвіду розвинених країн, одним із важелів підтримки позицій національного виробника в умовах відкритого ринку є ефективна система технічного регулювання.

Сьогодні є вкрай необхідним напрацювання консолідованих рішень щодо державної політики реформ в Україні. Коли урядом і Президентом України поставлено завдання прискорити реформу у сфері технічного регулювання, підсилення державних підприємств в сфері технічного регулювання компетентними керівниками є вкрай необхідним.

На превеликий жаль, з нашої точки зору, сьогодні керівний склад державних підприємств, підпорядкованих Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, формується без огляду на фаховість та успішний попередній досвід роботи. В такому форматі повністю будуть проігноровані інтереси наших областей, а саме вони є головним інвестором внутрішньої економіки.

Крім того, з метою побудови в Україні сучасної системи стандартизації, метрології та технічного регулювання відповідно до європейської моделі, перед департаментом технічного регулювання Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та уповноваженими підприємствами поставлені чіткі плани по стандартизації, метрології, стосовно підписання Угоди між Україною та Європейським Союзом про оцінку відповідності та взаємного визнання українських та європейських сертифікатів. Підписання цієї Угоди, як невід'ємної частини Угоди про зону вільної торгівлі, якраз і свідчитиме, що світ визнав українську систему технічного регулювання. А якщо він її визнає, значить, наша продукція без зайвих перешкод (так званих технічних бар'єрів) буде поставлятися на європейські та світові ринки.

Ми, працівники двох підприємств з двох областей України - Запорізької та Херсонської, підтримуємо ідею створення ефективної системи управління державними підприємствами, що знаходяться у підпорядкуванні Мінекономрозвитку України. Але не згодні з тим, що є необхідність змінювати керівників, які вже на протязі понад 4-х місяців виконують обов'язки генеральних директорів цих державних підприємств. На превеликий жаль, з нашої точки зору, сьогодні вкрай мало компетентних керівників з питань технічного регулювання і, як ніколи, гострою є необхідність у фаховому підході до вирішення для держави стратегічних задач відповідного напрямку.

На превеликий жаль ми дізналися, що по результатах конкурсу перемогу здобули зовсім інші претенденти на керівні посади державних підприємств. Втім, на сьогоднішній день на цих підприємствах вже досить тривалий час успішно виконують обов'язки генерального директора кращі в Україні фахівці у сфері технічного регулювання та якості, які мають напрацювання, відповідну професійну підготовку, багаторічний досвід роботи, наукові здобутки і їх практичне втілення, мають погодження та рекомендації голови обласної державної адміністрації, підтримку депутатського корпусу та громадських організацій.

А тому, просили б Вас, вельмишановний Петре Олексійовичу, дати доручення відповідним службам розглянути наші пропозиції щодо призначення генеральним директором ДП «Запоріжжястандартметрологія» виконуючого обов'язки генерального директора Жукова Віталія Володимировича, генеральним директором ДП «Херсонстандартметрологія» - виконуючого обов'язки генерального директора Курдюмова Миколу Костянтиновича.

Просили б інформувати нас за результатами розгляду цього листа.

Заздалегідь вдячні.

 

З повагою

Колектив ДП «Запоріжжястандартметрологія» (вул. Антенна, 10, м. Запоріжжя, 69057, E-mail:zdcsms@zdcsms.zp.ua)
Колектив ДП «Херсонстандартметрологія» (вул. Смольна 134а, м. Херсон, 73011, E-mail: office@khcsm.org.ua)

 

Поділитися статею:
Напишіть нам