Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Уряд прийняв рішення вжити заходів щодо вилучення з обігу товарів, які імітують продовольчі товари

Уряд прийняв рішення вжити заходів   щодо вилучення з обігу товарів, які імітують продовольчі товари
27/03/2017
Уряд прийняв рішення вжити заходів щодо вилучення з обігу товарів, які імітують продовольчі товари
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Постановою від 10.03.2017 року № 136 Уряд прийняв рішення вжити заходів щодо вилучення з обігу товарів, які імітують продовольчі товари та становлять загрозу для здоров'я та безпеки споживачів, особливо дітей. У ній, зокрема, забороняється продаж товарів, які імітують продовольчі товари які (мають їх форму, запах, колір, вигляд, оформлення, маркування, об’єм або розмір) і ставлять під загрозу безпеку або здоров’я споживачів, зокрема дітей, які можуть сплутати їх з продовольчими товарами, покласти до рота, смоктати або їсти, що може призвести до задухи, інтоксикації, перфорації або непрохідності шлунково-кишкового тракту.

Відповідні зміни внесені до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів. Постанова Уряду відповідає зобов'язанням України у сфері європейської інтеграції, у тому числі міжнародно-правовим, та праву Європейського Союзу в частині імплементації положень Директиви Ради 87/357/ЄEC від    25 червня 1987 р. про зближення законодавств держав-членів стосовно товарів, що не відповідають їх зовнішньому вигляду та становлять загрозу для здоров'я та безпеки споживачів.

Для запобігання випадків,  що виникли  в Китаї ще в 2007 році щодо продажу в Східному Пекіні вареників з картоном, вимоченим в каустичної  соді з додаванням свинячого ароматизатора. Трохи пізніше, в 2009-му році, розгорівся скандал з меламіновим молоком. Для штучного підвищення білка в сухе молоко, призначене для дитячого харчування, додавали високоміцний водостійкий пластик, що імітує натуральний шпон. Використання дешевого синтетичного матеріалу призвело до смерті 4 новонароджених і госпіталізації 14 000 дітей. Загалом постраждало 53 000 китайських дітей.

З метою недопущення виникнення подібних випадків в Україні уряд прийняв відповідне рішення. 

Поділитися статею:
Напишіть нам