Сьогодні, 05 липня 2018 року, фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у роботі семінару «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід».
Семінар організований Департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, за участю Міністерства аграрної політики та продовольства України та Проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» і проходив в конференц-залі за адресою: м. Херсон, просп. Ушакова, 47.
Мета семінару - надання практичної допомоги операторам ринку у впровадженні на своїх підприємствах процедур, заснованих на принципах НАССР, що дасть можливість останнім розширити ринки збуту виробленої продукції та надавати якісні послуги в закладах громадського харчування.
Під час семінару розглядалися основні вимоги нового харчового законодавства стосовно ролі та відповідальності операторів ринку за безпечність харчових продуктів, впровадження нових методів державного контролю, детального розгляду вимог законодавства до малих підприємств (у тому числі громадського харчування), НАССР – застосування гнучкого підходу, НАССР – для закладів громадського харчування.
В роботі семінару взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, операторів ринку (малі виробники, заклади громадського харчування МОН (дошкільні, шкільні) яким відповідно до вимог законодавства, потрібно впровадити процедури засновані на принципах НАССР.
З питань розробки та впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна,134-а, к. 206
тел. (0552) 41-04-67, 41-04-78, факс (0552)41 04 66
e-mail: supr@khcsm.org.ua