Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Результати випробувань сировини та харчової продукції

Результати випробувань сировини та харчової продукції
19/06/2015
Результати випробувань сировини та харчової продукції
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

За зверненням суб'єктів підприємницької діяльності впродовж 5 місяців поточного року, фахівцями випробувального центру Державного підприємства «Херсонський науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації» проведено випробування 724 зразків сировини та харчової продукції, виготовленої на Херсонщині та в інших областях України.
В результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 15 зразків, що становить 1,8 відсотка від загальної кількості зразків. А саме:
- кукурудза, 2 зразки сої - виявлено ГМО;
- борошно соєве, ізолят соєвого білку, шрот соєвий тостований не гранульований - виявлено ГМО;
- соняшник - завищена масова частка токсичних елементів (мідь, кадмій);
- вода питна з мережі централізованого водопостачання - завищена загальна жорсткість, масова концентрація хлоридів;
- цукерки - не відповідали за органолептичними показниками, завищена кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ), виявлені бактерії групи кишкової палички (БГКП);
- 6 зразків спирту коньячного молодого - завищена масова концентрація метилового спирту, масова концентрація міді та заліза.
За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань якості та безпеки наданої на випробування харчової продукції.

Поділитися статею:
Напишіть нам