Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

До уваги виробників-власників технічних умов на продукцію, що виробляється - усі технічні умови повинні бути перевірені!

До уваги виробників-власників технічних умов на  продукцію, що виробляється - усі технічні умови повинні бути перевірені!
28/10/2014
До уваги виробників-власників технічних умов на продукцію, що виробляється - усі технічні умови повинні бути перевірені!
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» роз\'яснюють, що відповідно до вимог чинного законодавства усі технічні умови, за якими виготовляється будь-яка продукція, повинні бути своєчасно актуалізовані. Нормативним документом, актуальність якого непідтверджена, користуватись заборонено.
Технічні умови перевіряються на відповідність чинному законодавству України, технічним регламентам, іншим нормативно-правовим актам та національним стандартам на конкретні види продукції. Відповідність технічних умов вимогам чинного законодавства України, технічних регламентів та нормативних документів засвідчується штампом «ПЕРЕВІРЕНО» та відміткою про облікування.
На Херсонщині регіональний фонд технічних умов, які відповідають вимогам законодавства, веде Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Дублікати цих технічних умов вносяться до Головного фонду технічних умов України та бази даних «ТУ України». На титульній сторінці технічних умов поряд із штампом про перевіряння ставиться відмітка «Внесено до бази даних «ТУ України».
Внесені до бази даних технічні умови придатні для цілей оцінки відповідності продукції вимогам законодавства України, технічних регламентів, інших нормативно-правових актів та національних стандартів.
Технічні умови необхідно регулярно перевіряти, не рідше одного разу на п\'ять років після надання їм чинності чи останнього перевіряння, якщо не виникає потреби перевіряти раніше у разі прийняття нормативних та законодавчих актів, якими регламентовано інші вимоги, ніж ті, що встановлені в технічних умовах. Якщо власник технічних умов не дотримується цих вимог, технічні умови будуть вилучені з бази даних.
Фахівці також застерігають, що у разі недотримання власником ТУ вимог п. 3.11 ДСТУ 1.3 стосовно необхідності перевіряти ТУ не рідше одного разу на п\'ять років після надання їм чинності чи останньої перевірки; у разі прийняття нормативно-правових актів, якими регламентовано інші вимоги, ніж ті, що встановлені в ТУ та у разі виявлення невідповідності ТУ вимогам законодавства України, нормативно-правових актів, в тому числі технічних регламентів, якщо власником ТУ не вжито заходів щодо усунення зазначених невідповідностей технічні умови вилучаються із Головного фонду технічних умов України та бази даних «ТУ України».
Для приведення власних технічних умов у відповідність до чинного законодавства України, технічним регламентам, нормативно-правовим актам та національним стандартам на конкретні види продукції звертатись за адресою:
м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», кімн. 203, тел. (0552) 41 04 80

Поділитися статею:
Напишіть нам