Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

До уваги виробників пива!

До уваги виробників пива!
29/04/2015
До уваги виробників пива!
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Усім виробникам пива необхідно провести атестацію виробництва! Адже з 1 липня 2015 р. набувають чинності зміни, внесені до Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».
Згідно із цими змінами, алкогольними напоями будуть вважатися напої, «одержані шляхом спиртового бродіння цукромістких матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5% (зараз — понад 1,2%) об'ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2203, 2204, 2205, 2206, 2208 згідно з УКТ ЗЕД, а також з вмістом спирту етилового 8,5% об'ємних одиниць і більше, які вказані в товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД». Оскільки пиво визначається як насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5% об'ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203, цей напій з першого липня вважатиметься алкогольним.
На пиво (крім безалкогольного) будуть поширюватися: заборона продавати його особам, які не досягли 18-річного віку та обмеження щодо споживання в громадських місцях, на дитячих майданчиках, в освітніх закладах, в транспорті тощо (стаття 15).
Крім того, вимоги вищезгаданого закону стосуватимуться й процесу виробництва хмільного напою. Зокрема, відповідно до статті 8 «Суб'єкти господарювання, виробничі цехи, дільниці, лабораторії та інші структурні підрозділи, які здійснюють виробництво і контроль за виробництвом спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, підлягають обов'язковій атестації на відповідність вимогам, що встановлені чинними законодавчими актами України..»
Атестація суб'єктів господарювання, а також їхніх вимірювальних лабораторій проводиться уповноваженим центральним органом виконавчої влади. На Херсонтавщині атестацію виробництва та вимірювальних лабораторій проводить державне підприємство «Херсонстандартметрологія». Процес цей займає певний час, тож починати варто вже зараз.
Крім того, закон передбачає і здійснення контролю за розробкою та технічним станом приладів обліку, які використовуються в процесі виробництва алкогольних напоїв.
Відповідно до статті 10 закону: «Відповідність спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів підтверджується наявністю у їх виробника або імпортера сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності».
Виробникам слід звернути увагу і на дотримання вимог законодавства щодо маркування продукції. За консультаціями з приводу атестації виробництва, а також щодо розробляння або перевіряння етикетки, слід звертатися у відділ сертифікації продукції та послуг за тел. (0552) 41-04-73

Поділитися статею:
Напишіть нам