Цей перелік визначено у Додатку ІІ «Речовини або продукти, що спричиняють алергію або непереносимість» Регламенту № 1169/20116
1. Злаки, що містять рослинні білки, а саме: пшениця, жито, ячмінь, овес, пшениця спельта, камут або їхні гібридні види та продукти, за винятком: — сиропу з глюкози на основі пшениці включно з декстрозою, — мальтодекстрини на основі пшениці, — сиропу з глюкози на основі ячменю, — зернових, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження;
2. Ракоподібні та продукти з ракоподібних;
3. Яйця та продукти з яєць;
4. Риба та продукти з риби, за винятком: — рибного желатину, що використовується як носій для вітамінів або каротиноїдних препаратів, — рибного желатину або рибного клею, що використовується як освітлювач у пиві та вині;
5. Арахіс та продукти з арахісу;
6. Соєві боби та продукти з них, за винятком: — повністю рафінованої соєвої олії та жиру, — природньої суміші токоферолів (E306), природнього D-альфа токоферолу, природнього D-альфа токоферол ацетату та природнього D-альфа токоферол сукцинату, джерелом яких є соя, — фітостиролів та ефірів фітостиролів, що походять з рослинних олій, джерелом яких є соя, — рослинних ефірів станолів, вироблених зі стеролів рослинної олії, джерелом яких є соя;
7. Молоко та продукти з молока (включно з лактозою), за винятком: — випадків, коли такі продукти використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження, — лактитолу;
8. Горіхи, а саме: мигдальний горіх (Amygdalus communis L.), лісовий горіх (Corylus avellana), грецький горіх (Juglans regia), кеш’ю (Anacardium occidentale), пекан (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), бразильський горіх (Bertholletia excelsa), фісташки (Pistacia vera), макадамія (Macadamia ternifolia), продукти з цих горіхів, за винятком горіхів, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження;
9. Селера та продукти з селери;
10. Гірчиця та продукти з гірчиці;
11. Насіння кунжуту та продукти з нього;
12. Двоокис сірки та сульфіти з концентраціями понад 10 мг/кг або 10 мг/літр в розрахунку на 100%-й SO2, що розраховуються для продуктів, які пропонуються як готові до споживання або відновлені згідно з інструкціями виробників;
13. Люпин та продукти з нього;
14. Молюски та продукти з них