Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Вимірювання для глобальної торгівлі

 Вимірювання для глобальної торгівлі
18/05/2020
Вимірювання для глобальної торгівлі
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

20 травня - Всесвітній день метрології, присвячений річниці підписання Метричної конвенції в 1875 році. Цей договір забезпечує основу для всесвітньої узгодженої системи вимірювань, яка лежить в основі наукових відкриттів і інновацій, промислового виробництва і міжнародної торгівлі, а також вдосконалення якість життя і захист глобального навколишнього середовища.

Тема Всесвітнього дня метрології 2020 року - «Вимірювання для глобальної торгівлі». Ця тема була обрана для того, щоб усвідомити важливу роль, яку вимірювання грає в сприянні справедливої ​​глобальної торгівлі, забезпеченні відповідності продукції стандартам і правилам і задоволенні очікувань якості клієнтів.

У всьому світі національні метрологічні інститути постійно вдосконалюють науку вимірювань, розвиваючи і перевіряючи нові методи вимірювань на необхідному рівні складності. Національні метрологічні інститути беруть участь в звіреннях вимірювань, що координуються Міжнародним бюро по розведенню і розвідці (BIPM), для забезпечення достовірності результатів вимірювань у всьому світі.

Міжнародна організація із законодавчої метрології (МОЗМ) розробляє міжнародні рекомендації, які спрямовані на узгодження і гармонізацію вимог у всьому світі в багатьох областях. МОЗМ також управляє Системою сертифікації МОЗМ (OIML-CS), яка сприяє міжнародному визнанню і світової торгівлі регульованими вимірювальними приладами.

Ці міжнародні метрологічні системи забезпечують необхідну впевненість і впевненість в тому, що вимірювання є точними, забезпечуючи міцну основу для глобальної торгівлі сьогодні і допомагаючи нам підготуватися до викликів завтрашнього дня.

Всесвітній день метрології визнає і відзначає внесок всіх людей, які працюють в міжурядових і національних метрологічних організаціях і інститутах протягом всього року.

Додаткову інформацію, включаючи повідомлення від директорів, афіш та список заходів, можна знайти за адресою: www.worldmetrologyday.org

- контакт: wmd@worldmetrologyday.org

 

Примітка

Всесвітній день метрології - це щорічний захід, в ході якого більше 80 країн відзначають вплив вимірювань на наше повсякденне життя.

Ця дата була обрана на честь підписання Метричної конвенції 20 травня 1875 року, початку офіційного міжнародного співробітництва в галузі метрології. Щороку Всесвітній день метрології організовується і відзначається спільно Міжнародним бюро мір і ваг (BIPM) і Міжнародною організацією законодавчої метрології (МОЗМ) за участю національних організацій, що відповідають за метрологію.

Міжнародне метрологічне співтовариство, яке працює для забезпечення того, щоб у всьому світі проводилися точні вимірювання, прагне підвищувати обізнаність кожен Всесвітній день метрології за допомогою плакатної кампанії і веб-сайту. Попередні теми включали такі теми, як вимірювання для глобальної енергетичної проблеми, безпеку, інновації та вимірювання в спорті, навколишньому середовищу, медицині і торгівлі.

 

Про БІПМ

Підписання Метричної конвенції в 1875 році створило BIPM і вперше формалізувало міжнародне співробітництво в галузі метрології. Конвенція заснувала Міжнародне бюро мір і ваг і заклала основи для однаковості вимірів у всьому світі у всіх аспектах нашої діяльності, історично зосередивши увагу на промисловості та торгівлі і надаючи їй допомогу, але сьогодні вона так само важлива, як і те, що ми вирішуємо великі завдання XXI століття. такі як зміна клімату, здоров'я і енергія. BIPM проводить наукову роботу на найвищому рівні за обраним набору фізичних і хімічних величин. BIPM є центром всесвітньої мережі національних метрологічних інститутів (НМІ), які продовжують реалізовувати і поширювати ланцюжок простежуваності в СІ в національних акредитованих лабораторіях і промисловості.

 

Про МОЗМ

У 1955 році Міжнародна організація законодавчої метрології (МОЗМ) була створена в якості Міжурядової договірної організації з метою сприяння глобальному узгодження процедур законодавчої метрології з Міжнародним бюро законодавчих досліджень (BIML) в якості Секретаріату і штаб-квартири МОЗМ. З тих пір МОЗМ розробив всесвітню технічну структуру, основна мета якої полягає в узгодженні правил та метрологічного контролю, що застосовуються національними метрологічними службами або відповідними організаціями.

Поділитися статею:
Напишіть нам