Лабораторія молекулярно-генетичних досліджень
Вже більше 2-х років як функціонує єдина в області акредитована лабораторія молекулярно-генетичних досліджень, яка оснащена сучасним аналітичним обладнанням та аналізатором нуклеїнових кислот.
Метод виявлення генетично-модифікованих організмів (ГМО) рослинного походження в харчових продуктах і продовольчій сировині за допомогою тест-систем побудований на використанні полімеразної ланцюгової реакції з детекцією результатів у режимі реального часу. Даний метод є референтним та арбітражним, чутливість складає 0,01% при якісному визначенні ГМО та 0,1% - при кількісному визначені ГМО.
Фахівці лабораторії провели дослідження понад 1600 зразків продукції на вміст ГМО. Найбільш розповсюджені ГМ культури - соя, кукурудза, ріпак, картопля, томати, полуниця, буряк.
Контролювання харчових продуктів та сировини на вміст ГМО вкрай необхідне, так як ГМО-продукти є потенційно небезпечними для здоров’я людини.