Лабораторія фізико-хімічних випробувань
Лабораторія проводить випробування сільськогосподарської та продовольчої сировини, харчової продукції, в т.ч. продукції дитячого харчування; продукції громадського харчування; води питної; алкогольної продукції; миючих засобів, засобів побутової хімії, парфюмерно-косметичних виробів та ін. за наступними показниками:
- визначення органолептичних показників;
- визначення вологості;
- визначення сміттєвих, металомагнітних і зернових домішок;
- визначення зольності;
- визначення білку;
- визначення натури;
- визначення числа падіння;
- визначення кількості і якості клейковини;
- визначення олійності;
- визначення кислотного числа;
- визначення пероксидного числа;
- визначення фосфоровмісних речовин;
- визначення йодного числа;
- визначення нітратів та нітритів;
- визначення сірчистого ангідриду;
- визначення діастазного числа;
- визначення оксиметилфурфуролу;
- визначення масової концентрації алюмінію;
- визначення масової концентрації фтору;
- визначення масової концентрації марганцю;
- визначення об'ємної частки спирту;
- визначення масової концентрації летких кислот;
- визначення масової концентрації загальної/вільної сірчистої кислоти;
- визначення загального та приведеного екстракту;
- визначення клітковини;
- активність уреази та т.п.
Фахівці фізико-хімічної лабораторії останнім часом освоїли нові методи визначення вмісту хлориду натрію в комбікормах та комбікормової сировині; визначення загальної сірки методом Ешка в паливі твердому; вмісту білкового азоту в продуктах білкових рослинного походження; масової частки яєчних продуктів в майонезах і т.п. Лабораторія використовує сучасне обладнання, постійно розширює сферу своєї діяльності. Випробування проводять висококваліфіковані фахівці.