Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Затверджено Перелік товарів, які становлять високий і низький ризик для здоров\'я людей і тварин

Затверджено Перелік товарів, які становлять високий і низький ризик для здоров\'я людей і тварин
27/01/2015
Затверджено Перелік товарів, які становлять високий і низький ризик для здоров\'я людей і тварин
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України №2 «Про реалізацію статей 7, 44, 46 та 47 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» та статей 88 та 89 Закону України «Про ветеринарну медицину» від 6 січня 2015 року затверджено рекомендований Національною комісією України з Кодексу Аліментаріус Перелік товарів, які становлять високий і низький ризик для здоров\'я людей і тварин.

Згідно з Переліком товари з високим ризиком поділяються на І та ІІ категорії:

I - свіже та заморожене м\'ясо і риба, яйця та ін.,

ІІ - м\'ясо птиці, молоко і молочні продукти, мед і продукти бджільництва тощо.

Товари з низьким ризиком відносяться до ІІІ категорії. Це молоко і молочні продукти (не для споживання людиною), жаб\'ячі лапки і равлики, кістки та продукти з кісток та ін. Для цих категорій товарів затверджений спеціально визначений відсоток вантажів. Товари, що представляють ризик для здоров\'я людей і тварин підлягають обов\'язковому державному розширеному ветеринарно-санітарному контролю згідно з програмою вибіркового ветеринарно-санітарного контролю.

Всі товари, підконтрольні санітарній службі, що імпортуються в Україну підлягають Стандартному ветеринарно-санітарному контролю. У випадку, якщо за результатами стандартного ветеринарного контролю встановлено невідповідність або з\'явилася підозра щодо безпеки продукції, може бути прийнято рішення про проведення розширеного ветеринарно-санітарного контролю.

Розширений ветеринарно-санітарний контроль є обов\'язковим, якщо:

1) вантаж визначений для такого контролю згідно з програмою вибіркового ветеринарно-санітарного контролю;

2) товар принаймні в одному з останніх п\'яти вантажів був визнаний небезпечним, непридатним до споживання, неправильно маркованим або іншим чином не відповідає технічним регламентам та санітарним заходам;

3) візуальне інспектування під час стандартного ветеринарного прикордонного контролю виявило очевидне порушення відповідних санітарних вимог;

4) товар ввозиться на митну територію України виробником чи постачальником вперше.

Документ затверджений враховуючи вимоги рішення Комісії від 20 травня 1994 року № 94/360 ЄС про зменшення частоти фактичних перевірок партій певних продуктів з третіх країн відповідно до Директиви 90/675 / ЄЕС та з метою виконання вимог законів «Про безпечність та якість харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину».

Поділитися статею:
Напишіть нам