На виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2014 рік, які необхідно здійснити для досягнення стратегічних цілей розвитку економіки і соціальної сфери області, фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») здійснили низку заходів.
Так, в лютому місяці 2014 року з метою підтримки підприємств області, що виробляють високотехнологічну продукцію, зокрема підприємств судно- та автомобілебудування, підприємств з виробництва сонячних колекторів 9 підприємствам області надано методичну допомогу з питань стандартизації, метрології, сертифікації, впровадження сучасних систем управління тощо.
Крім того, для підприємств області здійснено повірку 10 437 одиниць засобів вимірювальної техніки (ЗВТ), калібровано 23 одиниці ЗВТ, атестовано 188 одиниць обладнання, в тому числі для ПАТ «Херсонський суднобудівний завод», ПАТ «Каховський завод ЕЗУ», ПАТ «Завод крупних електричних машин». Також проведено атестацію 12 вимірювальних лабораторій підприємств, здійснено контроль за діяльністю 12 атестованих вимірювальних лабораторій. В зв'язку з розширенням галузі виконано позачергову атестацію 1 вимірювальної лабораторії.
З метою забезпечення необхідними нормативними документами, гармонізованими з європейськими, для 14 підприємств області виготовлено 67 офіційних копій нормативних документів, актуалізовано 399 нормативних документів.
В сфері сертифікації та оцінки відповідності продукції вимогам технічних регламентів видано 20 сертифікатів на продукцію та послуги, з них 5 сертифікатів на харчову продукцію, 9 сертифікатів на промислову продукцію, 2 сертифікати на готельні послуги, 4 сертифікати на послуги харчування, в тому числі для ЗАТ «Завод крупних електричних машин», ПАТ «Каховський завод ЕЗУ». Також проведено 22 технагляди за виробництвом сертифікованої продукції. Від підприємств області надійшло 18 заявок на добровільну сертифікацію промислової та 5 заявок на добровільну сертифікацію харчової продукції.