Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Заходи Програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2014 рік

Заходи Програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2014 рік
17/03/2014
Заходи Програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2014 рік
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

На виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2014 рік, які необхідно здійснити для досягнення стратегічних цілей розвитку економіки і соціальної сфери області, фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») здійснили низку заходів.

Так, в лютому місяці 2014 року з метою підтримки підприємств області, що виробляють високотехнологічну продукцію, зокрема підприємств судно- та автомобілебудування, підприємств з виробництва сонячних колекторів 9 підприємствам області надано методичну допомогу з питань стандартизації, метрології, сертифікації, впровадження сучасних систем управління тощо.

Крім того, для підприємств області здійснено повірку 10 437 одиниць засобів вимірювальної техніки (ЗВТ), калібровано 23 одиниці ЗВТ, атестовано 188 одиниць обладнання, в тому числі для ПАТ «Херсонський суднобудівний завод», ПАТ «Каховський завод ЕЗУ», ПАТ «Завод крупних електричних машин». Також проведено атестацію 12 вимірювальних лабораторій підприємств, здійснено контроль за діяльністю 12 атестованих вимірювальних лабораторій. В зв'язку з розширенням галузі виконано позачергову атестацію 1 вимірювальної лабораторії.

З метою забезпечення необхідними нормативними документами, гармонізованими з європейськими, для 14 підприємств області виготовлено 67 офіційних копій нормативних документів, актуалізовано 399 нормативних документів.

В сфері сертифікації та оцінки відповідності продукції вимогам технічних регламентів видано 20 сертифікатів на продукцію та послуги, з них 5 сертифікатів на харчову продукцію, 9 сертифікатів на промислову продукцію, 2 сертифікати на готельні послуги, 4 сертифікати на послуги харчування, в тому числі для ЗАТ «Завод крупних електричних машин», ПАТ «Каховський завод ЕЗУ». Також проведено 22 технагляди за виробництвом сертифікованої продукції. Від підприємств області надійшло 18 заявок на добровільну сертифікацію промислової та 5 заявок на добровільну сертифікацію харчової продукції.

Поділитися статею:
Напишіть нам