На виконання завдань розвитку економіки та соціальної сфери, поставлених Програмою економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2015 рік, фахівцями Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» впродовж 4-х місяців поточного року зареєстровано 2 сертифікати на системи управління безпечністю харчових продуктів (1 сертифікати на відповідність системи управління вимогам національного стандарту ДСТУ 4161, 1 сертифікат на відповідність системи управління вимогам гармонізованому з міжнародним стандарту ДСТУ ISO 22000 ) та 3 сертифікати на систему управління якістю - на відповідність вимогам гармонізованому з міжнародним стандарту ДСТУ ISO 9001).
Крім того проведено 22 наглядових аудити за сертифікованими системами управління: 11систем управління якістю (ДСТУ ISO 9001), 9 систем управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ 4161), 2 системи управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO 22000).