Міжнародна організація зі стандартизації (ISO) пропонує всім зацікавленим сторонам взяти участь у відкритому обговоренні поточної версії стандарту ISO 22000:2005 \"Системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до всіх організацій в ланцюзі виробництва і споживання харчових продуктів\", а також представити свої пропозиції для його новій версії, розробка якої почнеться цього року.
Поточна версія стандарту ISO 22000 була опублікована в 2005 році для використання будь-якою організацією з харчової промисловості. Стандарт створює основу для встановлення правил, процедур і керівних принципів у галузі управління безпекою харчових продуктів, сприяючи зниженню витрат на менеджмент. Користувачам документа також надаються функціональні інструменти, необхідні для забезпечення безпеки харчових продуктів в рамках єдиної узгодженої системи, в основі якої лежать і інші стандарти ISO.
Нещодавно представники ISO оголосили про перегляд документа з метою актуалізації його змісту з урахуванням потреб світового ринку. Відгуки та пропозиції за стандартом ISO 22000 буде приймати підкомітет ПК 17 \"Системи управління безпечністю харчової продукції\" технічного комітету TК 34 \"Харчові продукти\" . Це дозволить зібрати якомога більше коментарів перед початком процесу доопрацювання документа у вересні.