Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

В області відбувся безкоштовний семінар з питань НАССР

В області відбувся безкоштовний семінар з питань НАССР
22/09/2016
В області відбувся безкоштовний семінар з питань НАССР
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

22 вересня 2016 року в приміщенні Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Херсонської обласної державної адміністрації (м. Херсон, площа Свободи, 1, 4-й поверх, вхід з двору) відбувся практичний семінар «Вимоги національного законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів. Особливості розробки та впровадження систем управління безпечності харчових продуктів заснованих на принципах аналізу небезпечних чинників у критичних точках контролю».
Організатор семінару - Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Усвідомлюючи те, що Україна до 2019 року повинна перейти на європейську модель контролю якості харчових продуктів і за три роки повинна перейти на європейську модель контролю якості харчових продуктів, організатори вирішили провести семінар безкоштовно.
У роботі семінару взяли участь 61 представник 42 підприємств Херсонської області.
В ході семінару розглядалися наступні питання:
- Законодавчі та нормативно-правові вимоги України щодо безпечності та якості харчових продуктів;
- Вимоги та особливості розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах аналізу небезпечних чинників у критичних точках контролю (НАССР);
- Створення групи безпечності;
- Послідовність розробки системи управління безпечності харчових продуктів;
- Розробка та запровадження операторами ринку програм-передумов;
-Розробка та запровадження операторами ринку окремих та постійно діючих процедур, що забезпечують ефективне функціонування системи управління безпечності харчових продуктів;
- Вимоги до персоналу потужностей виробництва;
- Складові простежуваності;
- Вимоги до маркування;
- Вимоги до виробників харчової продукції та продовольчої сировини;
- Вимоги до метрологічного забезпечення оператора потужностей.
Відкрила семінар Наталя Клим - начальник управління перспективного розвитку підприємства ДП «Херсонстандартметрологія». З доповідями виступили Ігор Шатохін - начальник сектору систем управління якістю ДП «Херсонстандартметрологія», аудитор з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів; Олена Коломойцева - національний менеджер проекту Міжнародного Торгового Центру, Світлана Петронюк - начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного Управління Держпродспоживслужби у Херсонській області та Аркадій Русанов - провідний інженер сектору метрологічного забезпечення ДП «Херсонстандартметрологія».
Як зазначили доповідачі, запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємстві - тривалий процес, який стосується всіх служб і всього персоналу. Він не обмежується лише розробкою документації та наведенням елементарного порядку на виробництві. Для запровадження дієвої системи управління безпечністю харчових продуктів необхідне, передусім, навчання найвищого керівництва, групи НАССР, персоналу, що виконує роботи, які впливають на безпечність продуктів та осіб, відповідальних за здійснення оперативного контролю. Може виникнути потреба в зміненні технологічних процесів або методів пакування, перегляді вимог до постачальників сировини та матеріалів, або навіть і в заміні виробничого устатковання чи переплануванні приміщень.

Поділитися статею:
Напишіть нам