Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

В області відбувся безкоштовний семінар з питань НАССР

В області відбувся безкоштовний семінар з питань НАССР
21/09/2016
В області відбувся безкоштовний семінар з питань НАССР
3004/2021
  Шановні колеги! Прийміть найкращі вітання і побажання з Великоднем! Смачної паски! Христос Воскрес! Нехай свято подарує вам справжнє щастя і умиротворення. Бажаю вам, щоб переможний дух надії, радості, всепрощення і супроводжували Вас і Вашу родину, давав сили та наснагу для справ на добробут і процвітання вашої родини. Миру вам, любові і надії в цей радісний день! З повагою в.о.генерального директора ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов  
детальніше >
З Великоднем!
1604/2021
Фахівці  Органу з сертифікації систем управління Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») впродовж І кварталу 2021 року зареєстрували 5 сертифікатів відповідності систем управління якістю вимогам стандартів (2 сертифікати на відповідність системи управління якістю ДСТУ ISO 9001, 3 сертифікати на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000). Крім того, фахівці провели попередню оцінку 4 систем та остаточну  оцінку 6 систем управління, здійснили 6  наглядових аудитів за сертифікованими системами управління.   З питань розробки та впровадження систем управління звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна,134-а, к. 207 тел. (0552) 41-04-67, факс 41-04-78, e-mail: csm_suya@i.ua
детальніше >
В ДП «Херсонстандартметрологія» зареєстрували 5 сертифікатів відповідності систем управління вимогам стандартів

22 вересня 2016 року в приміщенні Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Херсонської обласної державної адміністрації (м. Херсон, площа Свободи, 1, 4-й поверх, вхід з двору) відбувся практичний семінар «Вимоги національного законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів. Особливості розробки та впровадження систем управління безпечності харчових продуктів заснованих на принципах аналізу небезпечних чинників у критичних точках контролю».
Організатор семінару - Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Усвідомлюючи те, що Україна до 2019 року повинна перейти на європейську модель контролю якості харчових продуктів і за три роки повинна перейти на європейську модель контролю якості харчових продуктів, організатори вирішили провести семінар безкоштовно.
У роботі семінару взяли участь 61 представник 42 підприємств Херсонської області.
В ході семінару розглядалися наступні питання:
- Законодавчі та нормативно-правові вимоги України щодо безпечності та якості харчових продуктів;
- Вимоги та особливості розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах аналізу небезпечних чинників у критичних точках контролю (НАССР);
- Створення групи безпечності;
- Послідовність розробки системи управління безпечності харчових продуктів;
- Розробка та запровадження операторами ринку програм-передумов;
-Розробка та запровадження операторами ринку окремих та постійно діючих процедур, що забезпечують ефективне функціонування системи управління безпечності харчових продуктів;
- Вимоги до персоналу потужностей виробництва;
- Складові простежуваності;
- Вимоги до маркування;
- Вимоги до виробників харчової продукції та продовольчої сировини;
- Вимоги до метрологічного забезпечення оператора потужностей.
Відкрила семінар Наталя Клим - начальник управління перспективного розвитку підприємства ДП «Херсонстандартметрологія». З доповідями виступили Ігор Шатохін - начальник сектору систем управління якістю ДП «Херсонстандартметрологія», аудитор з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів; Олена Коломойцева - національний менеджер проекту Міжнародного Торгового Центру, Світлана Петронюк - начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного Управління Держпродспоживслужби у Херсонській області та Аркадій Русанов - провідний інженер сектору метрологічного забезпечення ДП «Херсонстандартметрологія».
Як зазначили доповідачі, запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємстві - тривалий процес, який стосується всіх служб і всього персоналу. Він не обмежується лише розробкою документації та наведенням елементарного порядку на виробництві. Для запровадження дієвої системи управління безпечністю харчових продуктів необхідне, передусім, навчання найвищого керівництва, групи НАССР, персоналу, що виконує роботи, які впливають на безпечність продуктів та осіб, відповідальних за здійснення оперативного контролю. Може виникнути потреба в зміненні технологічних процесів або методів пакування, перегляді вимог до постачальників сировини та матеріалів, або навіть і в заміні виробничого устатковання чи переплануванні приміщень.

Поділитися статею:
Напишіть нам