Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Треба, щоб бізнес на місцях почував себе легше і комфортніше – Павло Шеремета

Треба, щоб бізнес на місцях почував себе легше і комфортніше – Павло Шеремета
12/08/2014
Треба, щоб бізнес на місцях почував себе легше і комфортніше – Павло Шеремета
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Україна повинна ставити собі на меті увійти до 10-ки країн у рейтингу легкості ведення бізнесу. Цієї амбітної цілі важко, але необхідно досягти для того, щоб створити українському бізнесу справді найсприятливіші умови для розвитку. На цьому наголосив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета у ході експертної зустрічі по обговоренню пріоритетів урядової політики і перспективи підвищення позиції України в рейтингу «Ведення бізнесу» з представниками інститутів громадянського суспільства, бізнесу, наукових закладів Дніпропетровської, Львівської, Одеської та Харківської областей. А для того, щоб дії Уряду мали найбільший ефект для суспільства, важливий діалог, аби влада розуміла які наступні кроки очікує від неї суспільство і бізнес.
«Цей рейтинг має велике значення. Але кінцеве значення - що про це думає бізнес. Що робити, щоб увійти до 10-ки нам більш-менш зрозуміло, але що робити, щоб бізнес на місцях почував себе легше і ефективніше - тут треба слухати більше вас», - сказав Павло Шеремета.
Урядом України підготовлено пакет законопроектів з дерегуляції з урахуванням досвіду країн, які входять до першої десятки в рейтингу Світового банку «Doing Business», та спрямованих на спрощення відкриття та припинення бізнесу; оптимізацію дозвільної системи (скорочення кількості та спрощення дозвільних процедур); спрощення порядку надання адміністративних послуг; створення умов для виходу української продукції на ринки ЄС; забезпечення ефективного захисту прав інвесторів (акціонерів); врегулювання відносин власності; запровадження прозорості у діяльності контролюючих органів та підвищення їх відповідальності.
Наразі 11 законопроектів прийнято Верховною Радою, ще 8 - знаходяться на розгляді. Решта готуються для внесення на розгляд Верховної Ради. Завдяки реформам, що проводяться в країні, Уряд очікує досягти певного прогресу, зокрема, у таких напрямках рейтингу як: реєстрація підприємств, усунення надмірного адміністративного втручання держави у діяльність суб'єктів підприємництва, отримання дозволів на будівництво, підключення до електричних мереж, захист інвесторів, реєстрація власності, міжнародна торгівля, створення передумов відкриття ринків ЄС для української продукції, усунення надмірного державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, оподаткування, врегулювання неплатоспроможності, розвиток малого та середнього підприємництва.
Міністр нагадав про заборону до кінця року перевірок контролюючими органами і наголосив, що пильно контролюватиме за дотриманням цього рішення.
«Я робитиму все від мене залежне, щоб перевірок не було, бо бізнесу треба дати нарешті почати дихати глибше і ефективніше. А потім, якщо буде необхідність, інші будуть контролювати і перевіряти. Я сьогодні підпишу листа на ті інспекції, які підпорядковані Мінекономрозвитку (Держспоживінспекція, Держцінінспекція) з категоричною настановою про неприпустимість будь-яких перевірок до кінця року», - сказав Міністр.
Також Павло Шеремета повідомив, що триває робота щодо суттєвого скорочення контролюючих органів, це не є частиною рейтингу, але відіграє важливу роль для ведення бізнесу у країні.

Поділитися статею:
Напишіть нам