Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Світ відзначає Всесвітній день метрології

Світ відзначає Всесвітній день метрології
19/05/2014
Світ відзначає Всесвітній день метрології
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

20 травня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день метрології - науки, яка вивчає вимірювання, способи досягнення їхньої єдності і необхідної точності. Для ДП «Херсонстандартметрологія» Всесвітній день метрології - свято, яке напряму зв\'язано з діяльністю організації.

Тільки уявіть, якщо б не існувало поняття «метрологія»... Годинники показували різний час, медичне обладнання невірно діагностувало стан здоров\'я людини, в крамницях обважували і таке інше. Отже, без метрології неможлива життєва достовірність!

Всесвітній день метрології почали відзначати починаючи з 1999 року за рішенням Міжнародного Комітету Мір та Вагів. Адже саме 20 травня 1875 року у Парижі на Дипломатичній метрологічній конференції представники 17 держав поставили свої підписи під Метричною конвенцією - першою угодою про науково-технічне співробітництво, в результаті якої з\'явилася єдина для цих країн система одиниць вимірювання. Засновником метрології та державної повірочної служби в Україні вважають Дмитра Івановича Мендєлєєва.

У Херсоні відділення мір та вагів, яке сьогодні відоме як державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», було створено у червні 1944-го року.

Сьогодні ДП «Херсонстандартметрологія» відноситься до сфери управління Міністерства економічного розвитку та торгівлі України. За роки свого існування підприємство розширило сферу своєї діяльності. На базі ДП «Херсонстандартметрологія» створена еталонна база, яка забезпечує повірку засобів вимірювальної техніки, що експлуатуються у Херсонській області. Діяльність метрологічних підрозділів направлена на забезпечення високого рівня метрологічних робіт і послуг на основі впровадження сучасної вимірювальної техніки і прогресивних методів вимірювань, які допомагають досягати херсонським підприємствам найвищого рівня якості, конкурентоспроможності продукції, товарів і послуг, відповідності міжнародним та європейським стандартам.

Серед видів вимірювань, що виконує ДП «Херсонстандартметрологія»: електричні, температурні, механічні, геометричні, теплофізичні, магнітні, фізико-хімічні, оптико-фізичні, вимірювання рівня і об\'єму речовин, радіоелектронні вимірювання та іонізуючі випромінювання.

Колектив ДП «Херсонстандартметрологія» вітає колег-метрологів з професійним святом! Міцного здоров\'я, професійних успіхів, усього найкращого!

 

Поділитися статею:
Напишіть нам