Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів

Перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів
25/03/2014
Перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів
3004/2021
  Шановні колеги! Прийміть найкращі вітання і побажання з Великоднем! Смачної паски! Христос Воскрес! Нехай свято подарує вам справжнє щастя і умиротворення. Бажаю вам, щоб переможний дух надії, радості, всепрощення і супроводжували Вас і Вашу родину, давав сили та наснагу для справ на добробут і процвітання вашої родини. Миру вам, любові і надії в цей радісний день! З повагою в.о.генерального директора ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов  
детальніше >
З Великоднем!
1604/2021
Фахівці  Органу з сертифікації систем управління Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») впродовж І кварталу 2021 року зареєстрували 5 сертифікатів відповідності систем управління якістю вимогам стандартів (2 сертифікати на відповідність системи управління якістю ДСТУ ISO 9001, 3 сертифікати на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000). Крім того, фахівці провели попередню оцінку 4 систем та остаточну  оцінку 6 систем управління, здійснили 6  наглядових аудитів за сертифікованими системами управління.   З питань розробки та впровадження систем управління звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна,134-а, к. 207 тел. (0552) 41-04-67, факс 41-04-78, e-mail: csm_suya@i.ua
детальніше >
В ДП «Херсонстандартметрологія» зареєстрували 5 сертифікатів відповідності систем управління вимогам стандартів

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба подала до Верховної Ради України низку законопроектів задля «перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів». Зокрема, законопроекти покликані відновити втрачену довіру до українського виробника. Крім цього, оскільки вони є частиною «гігієнічного законодавства» ЄС, повинні розширити експорт української продукції до Європи.

Зокрема, до Верховної Ради подаються такі законопроекти:

  • проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів»
  • проект Закону «Про корми»
  • проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ідентифікації та реєстрації тварин»
  • проект Закону «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людьми»
  • проект Закону «Про державний контроль у сфері забезпечення безпечності якості харчових продуктів, кормів, благополуччя тварин».

За словами Голови Держветфітослужби, усі ці проекти законів було зареєстровано раніше, проте, у зв'язку зі зміною Уряду вони були відкликані. Наразі їх відпрацьовано та втретє подано до Верховної Ради.

Як повідомив Володимир Горжеєв, законопроекти мають на меті перезавантажити існуючу систему щодо безпечності харчових продуктів через запровадження в Україні кращих світових практик у зазначеній сфері. Усі ці законодавчі акти є складовою великого «гігієнічного законодавства» Євросоюзу, зазначив керівник галузі.

«За основу змін було взято харчове законодавство ЄС з європейськими механізмами захисту споживачів, механізмами, які дозволяють зробити державний контроль за безпечністю харчових продуктів дійсно результативним та при цьому не створюють зайвих бар'єрів для розвитку харчової промисловості», - резюмував Володимир Горжеєв.

 

За інформацією веб-сторінки «Урядовий портал»

 

Поділитися статею:
Напишіть нам