Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Нові вимоги щодо маркування та складу продуктів харчування для окремих груп споживачів у ЄС

Нові вимоги щодо маркування та складу продуктів харчування для окремих груп споживачів у ЄС
31/03/2014
Нові вимоги щодо маркування та складу продуктів харчування для окремих груп споживачів у ЄС
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Немовлята і діти раннього віку, а також особи, які страждають різними хворобами - група споживачів, які потребують підвищеного захисту. З метою спрощення та уточнення вимог щодо маркування та складу дитячих сумішей та сумішей для прикорму дітей від 6 до 10 місяців, а також інших категорій продуктів харчування був розроблений регламент Європарламенту № 609/2013 від 12 червня 2013 р. щодо харчових продуктів. Регламент скасовує Директиву Ради 92/52/EEC щодо харчових продуктів, призначених для конкретних цілей харчування, і ряд інших нормативних документів, а також існуючу концепцію з дієтичного харчування.

Дія регламенту поширюється на наступні категорії продуктів харчування:

  • дитяче харчування для немовлят і грудних дітей;
  • харчові продукти на основі перероблених злакових;
  • харчові продукти для спеціальних медичних цілей;
  • низькокалорійні продукти харчування для повної заміни щоденного раціону, які використовуються при контролі ваги.

Також в регламент доданий перелік допоміжних речовин (вітамінів і мінералів), які можуть бути додані в харчові продукти з однієї або більше перерахованих вище категорій.

У регламенті встановлені вимоги:

  • щодо змішування, застосовні до вказаних харчовим продуктам;
  • щодо застосування пестицидів при виробництві сировини, необхідного для виробництва зазначених харчових продуктів, а також щодо залишкової кількості пестицидів у цих продуктах;
  • щодо маркування та реклами зазначених харчових продуктів.

Також встановлені особливі вимоги до продуктів харчування для спеціальних медичних цілей, розроблених з метою задоволення потреб у харчуванні новонароджених та дітей раннього віку.

Набуття чинності регламенту № 609/2013 призначено на липень 2016 року.

 

Поділитися статею:
Напишіть нам