Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Нова стратегія розвитку забезпечить підвищення ефективності роботи титанової галузі

Нова стратегія розвитку забезпечить підвищення ефективності роботи титанової галузі
10/09/2014
Нова стратегія розвитку забезпечить підвищення ефективності роботи титанової галузі
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

На сьогоднішній день для розв\'язання ситуації, що склалася у титановій галузі необхідна інвентаризація підприємств галузі і нова стратегія її розвитку, створена на основі ретельного аналізу роботи підприємств для посилення ефективності їх функціонування. На цьому наголосив в.о. Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта 9 вересня у ході брифінгу «Кроки Уряду щодо розвитку титанової галузі в Україні», коментуючи повернення у державну власність ДП «Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат» і ДП «Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат».
«Ми вважаємо, що потрібно розробити нову стратегію розвитку титанової галузі, яка би забезпечувала більш вигідне використання цього обмеженого ресурсу. Тому було прийняте рішення повернути ці активи у державну власність, проаналізувати роботу цих підприємств виходячи вже з позиції власника державної компанії, за якою закріплене майно в управлінні цих підприємств, і на основі цього аналізу визначити подальший розвиток титанової галузі», - наголосив в.о. Міністра економічного розвитку і торгівлі України.
Анатолій Максюта також додав, що вже є певне бачення питання і деякі напрацювання, але зауважив: для нової стратегії, що міститиме конкретний алгоритм дій, направлений на підвищення ефективності роботи галузі в цілому і підприємств, як частини титанової галузі України, важливо детально проаналізувати наявний потенціал, подивитися реальний стан існуючих активів, врахувати аналіз ринків, висновки щодо потенційного споживання продукції цих комбінатів.
Нагадаємо, 5 вересня було оприлюднено постанову Уряду України про повернення у державну власність ДП «Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат» і ДП «Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат». Раніше ці комбінати були в оренді.

Поділитися статею:
Напишіть нам