Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

На контролі – продукція для дитячого харчування

На контролі – продукція  для дитячого  харчування
27/03/2014
На контролі – продукція для дитячого харчування
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

В Україні продукція, призначена для дитячого харчування входить до Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації і тому повинна проходити ретельний контроль показників безпеки та якості. Саме такий контроль призначена для дитячого харчування продукція може пройти у Випробувальному центрі Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія»). Висококваліфіковані фахівці Випробувального центру серед інших випробувань проводять випробування продукції на вміст підсолоджувачів, консервантів, барвників та інших харчових добавок, молочного та рослинного жиру, наявності токсичних елементів, радіонуклідів, перевіряють мікробіологічні, фізико-хімічні та органолептичні показники.

Головною проблемою в неправильному харчуванні дітей раннього віку є недостатнє знання та розуміння батьками важливості повноцінного збалансованого харчування, більшу частину якого повинні складати молочні продукти. Безсистемний підхід до вибору продуктів харчування призводить до різних небажаних наслідків - від проблем з органами травлення до харчових отруєнь. Дітям до 3-х років для щоденного вживання рекомендоване спеціалізоване дитяче харчування - молоко та кисломолочні продукти. Тим часом, багато батьків передчасно переводять дитину на молочні продукти загального призначення, що підходять виключно для «дорослого столу». Ситуацію ускладнює присутність на ринку так званих псевдодитячих продуктів, які за оформленням упаковки виглядають як дитячі, але за своїм складом не є такими.

Підвищені вимоги до виробництва дитячого харчування покликані забезпечити повну безпеку продукту та виключити можливість потрапляння бактерій. Особливу роль у цьому процесі відіграє упаковка. Вкрай важливо, щоб готовий продукт, який залишив межі виробничого комплексу, був захищений від впливу світла, повітря, міграції запахів. Ефективним сучасним бар'єром від впливу навколишнього середовища є лише асептична картонна упаковка, що у всіх розвинених країнах залишається єдиним видом упаковки для продуктів дитячого харчування.

Обов'язкова умова здорового розвитку дитини це присутність в раціоні якісного молока та кисломолочних продуктів. Кальцій та фосфор, що містяться в молоці, надзвичайно важливі для дитини, що обумовлено участю їх у формуванні кісткової тканини, зубів та нервової системи. Такої концентрації кальцію і фосфору, як у молоці, немає в жодному іншому продукті. Крім того, в молоці містяться майже всі водо- та жиророзчинні вітаміни. Разом з тим важливо пам'ятати, що молоко, яке дарує організму неоціненну користь, може стати джерелом небезпеки. Тому вкрай важливо свідомо підходити до вибору дитячих молочних продуктів - звертати увагу на вигляд упаковки, а також на спеціальні вказівки щодо віку, з якого рекомендується їх вживання.

З питань проведення досліджень продукції, призначеної для дитячого харчування, звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел.(0552) 41 04 74, факс(0552) 41 04 75

e-mail: lab@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам