Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Микола Курдюмов взяв участь у роботі колегії

Микола Курдюмов  взяв участь у роботі колегії
19/10/2016
Микола Курдюмов взяв участь у роботі колегії
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Під час засідання колегії облдержадміністрації розглядалися питання про результати проведення в області у 2016 році IX Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток»; про виконання в області Указу Президента України від 18 березня 2015 року № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції»; про хід проведення ремонтних робіт на автодорогах та заходи щодо подальшого розвитку дорожньої інфраструктури в області; про роботу по виконанню в області актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голови обласної державної адміністрації та стан виконавської дисципліни за підсумками ІІІ кварталу 2016 року; про проект програми розвитку культури і духовності в Херсонській області на 2017 - 2020 роки тощо.

На засіданні колегії обласної державної адміністрації заслухали доповідь про результати проведення в області у 2016 році ІХ Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток».
Було зазначено, що Форум, який відбувся 30 вересня - 01 жовтня 2016 року в м. Нова Каховка, зібрав близько 650 учасників з різних країн світу та регіонів України, у тому числі 14 представників дипломатичного корпусу (Казахстан, Македонія, Білорусь, Польща, Канада, Малайзія, Швеція, Румунія, Угорщина, Литва, КНР, ПАР, Швейцарія), 25 іноземних делегацій з Іраку, Індії, Кувейту, Туреччини, Азербайджану, Швеції, В'єтнаму, Австрії, США, а також представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, бізнесу й інвестиційних компаній, громадських організацій та науковців. В рамках урочистої гала сесії Форуму було презентовано 5 потужних інвестиційних проектів, які пропонуються до реалізації на Херсонщині у середньостроковій перспективі. Крім того, в рамках Форуму було підписано 9 меморандумів про співпрацю, які заклали надійний фундамент для реалізації інвестиційних проектів на суму близько 2 млрд. грн. та партнерських програм на найближчі роки.
А голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв зазначив: «Зважаючи на такі позитивні результати проведення Форуму, варто замислитися про створення окремої агенція, яка б займалася супроводом інвесторів впродовж усього часу співпраці на Херсонщині. Це вкрай важливо для області, щоб результати спільної роботи тільки примножували зиск як для Херсонщини, так і для інвестиційних партнерів».
Щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції зазначено, що велика увага сьогодні приділяється питанням медичного обслуговування демобілізованих. В області запроваджено обов'язкове медичне обстеження стану здоров'я демобілізованих учасників антитерористичної операції.

З питань проведення ремонтних робіт на автодорогах та заходи щодо подальшого розвитку дорожньої інфраструктури в області начальник управління транспорту дорожньої інфраструктури та зв'язку проінформував, що протяжність автомобільних доріг загального користування місцевого значення в області становить 3571,6 км і вже зараз потрібно готуватись до непогоди, яка може паралізувати дороги області.
Про те очільник області Андрій Гордєєв зазначив, що обласна державна адміністрація буде всіляко сприяти в облаштуванні й збереженні доріг в області. «На сьогодні в результаті здійснення вагового контролю складено штрафів на суму 120 тисяч євро. Проте, враховуючи, що частина вантажних машин-порушників не херсонські, податкова частка зі штрафів надходитиме до бюджетів інших областей», - повідомив голова ОДА.
Крім того, очільник області Андрій Гордєєв зазначив, що відбуваються регулярні крадіжки витратних матеріалів, а працівники неякісно вкладають дорожнє покриття. Ортофотозйомка дозволить контролювати цей процес - установки будуть розміщені на машинах, фотоекспертиза роботи підрядника буде проводитися на початку і в кінці робочого дня бригади.
Він звернувся до керівництва Служби автомобільних доріг Херсонської області й Облавтодору з тим, щоб вони серйозно розглянули дане питання й виділили кошти на придбання апаратури. Якщо такої можливості не буде, то обласна державна адміністрація готова посприяти у знаходженні інвесторів й отриманні необхідних коштів.

Поділитися статею:
Напишіть нам