Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Керування вимірюванням в лабораторіях і метрологічних службах

Керування вимірюванням в лабораторіях і метрологічних службах
10/03/2017
Керування вимірюванням в лабораторіях і метрологічних службах
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

З метою забезпечення певного рівня довіри до процесів вимірювань, визнання вимірювальних можливостей суб'єктів господарювання та уникнення небажаних наслідків від отримання недостовірних результатів вимірювань в Україні впроваджуються системи добровільного оцінювання стану вимірювань.

ДП «Харківстандартметрологія» як підприємство, на яке було покладено функцію здійснення організаційно-методичного забезпечення робіт з підтвердження компетентності та організації вимірювань, розробило та ввело в дію Українську систему добровільного оцінювання стану вимірювань третьою стороною в виробничих лабораторіях і метрологічних службах підприємств та організацій.

Ця система базується на гармонізованому із стандартом Міжнародної Організації по Стандартизації національному стандарті України ДСТУ ISO 10012:2005 «Системи керування вимірюванням. Вимоги до процесів вимірювання та вимірювального обладнання». Відповідність стандарту ДСТУ ISO 10012:2005 засвідчує про впровадження суб’єктом господарювання системи керування вимірюваннями з метою забезпечення метрологічних вимог замовника.

Участь лабораторії або метрологічної служби в зазначеній системі є виключно добровільною.

ДП «Херсонстандартметрологія» є офіційним сюрвейєром Української системи добровільного оцінювання стану вимірювань третьою стороною в виробничих лабораторіях і метрологічних службах підприємств та організацій і у 2017 році розпочало впровадження та оцінювання цієї системи на підприємствах області.

Засвідчення відповідності системи вимірювань вимогам ДСТУ ISO 10012:2005 відбувається шляхом проведення на договірних засадах незалежного аудиту лабораторії або метрологічної служби. Позитивні результати аудиту оформлюються свідоцтвом про відповідність системи вимірювань вимогам ДСТУ ISO 10012:2005 із зазначенням  сфери об’єктів та процесів системи вимірювань, на які поширюється свідоцтво. Свідоцтво чинне протягом трьох років з дати реєстрації.

 

З питань визначення технічної  компетентності лабораторій  звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, кімн. 206

тел. (0552) 41 04 50

моб. 066 253 68 19

e-mail: abalyk02@gmail.com

Поділитися статею:
Напишіть нам