Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Якість продукції покращилась майже вдвічі

Якість продукції покращилась майже вдвічі
15/01/2014
Якість продукції покращилась майже вдвічі
3012/2021
Шановні колеги! Від імені трудового колективу та від себе особисто сердечно вітаю вас з нагоди Нового 2022 року та Різдва Христового! Бажаю вам зустріти свята у доброму здоров’ї та веселому настрої. Нехай Новий рік принесе у Ваші родини  добробут та благополуччя, мир та затишок, достаток та радість. Хай життєві труднощі оминають вас! Щастя вам і вашім родинам і Господнього благословення! Міцного здоров’я, натхнення в роботі, успіхів у всіх добрих починаннях та надії на краще майбутнє. З повагою в.о. генерального директора  Микола КУРДЮМОВ
детальніше >
З Новим 2022 роком!
0312/2021
Впродовж 11 місяців 2021 року фахівці сектору метрологічного забезпечення Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» встановили та документально підтвердили технічну компетентність 158 лабораторій в Херсонській області, що виконують вимірювання. Крім того, фахівці відповідно до вимог СОУ РЧ 74.9-02568648-001:2015 провели оцінювання стану вимірювань в 46 вимірювальних лабораторіях, здійснили моніторинг фактичного стану вимірювань в 110 вимірювальних лабораторіях. З метою незалежного підтвердження запровадження та оцінки відповідності системи керування вимірюваннями вимогам, встановленим ДСТУ ISO 10012:2005, фахівці провели аудит стану вимірювань в 4 вимірювальних лабораторіях та моніторинг фактичного стану вимірювань у 1 вимірювальній лабораторії. До того ж фахівці надали для 3-х підприємств…
детальніше >
В Херсонській області підтвердили технічну компетентність 158 лабораторій, що виконують вимірювання

Фахівцями випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») протягом 2013 року за зверненнями суб'єктів підприємницької діяльності проведено випробування 2531 зразка сировини та харчової продукції, виготовленої на Херсонщині та в інших регіонах України.

У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико - хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 42 зразка, що становить 1,6 відсотка від загальної кількості перевіреної продукції.

А саме:

  • масло вершкове та масло вершкове «Селянське» ( 16 видів) - виявлений рослинний жир;
  • спред 80 % , в т.ч. 25 % молочного жиру - не містить молочного жиру;
  • сир «Мааздам» - виявлено рослинний жир;
  • ковбаса напівкопчена «Баварська» - завищена масова частка вологи, органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • ковбаса варена «Лікарська» - завищена масова частка вологи, солі і жиру, занижена масова частка білка;
  • сосиски варені «Докторські» і ковбаски варені «Гриль» - завищена кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів ( МАФАМ );
  • вода питна оброблена слабо газована, газована і негазована - виявлена синьо гнійна паличка, загальні коли форми, завищено загальне мікробне число;
  • вода питна з свердловини - завищено загальне мікробне число;
  • молоко коров'яче заготівельне - виявлені жири немолочного походження;
  • консерви «Кілька чорноморська нерозібрана в томатному соусі» і «Кільки балтійські обсмажені в томатному соусі» - занижена складова частина риби, завищено складова частина соусу;
  • томатна паста 25 % - занижена масова частка розчинних сухих речовин;
  • олія соняшникова нерафінована невимороженное - органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • майонез столовий висококалорійний 67 % «Королівський» - завищена кількість дріжджів (при нормі не більше 1 * 103 фактично 2,2 * 103);
  • вино натуральне виноградне червоне сухе тихе «Барон де Валь Де Лод» - органолептичні показники і показники розливостійкості не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • горілка «Ходорєв Пшениця» - занижена фортеця;
  • слойка м'ясна печінкова варена - органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • соняшник некласний - завищена масова частка міді.

За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань якості та безпеки наданої харчової продукції.

Довідка.

У 2012 році фахівцями випробувального центру ДП «Херсонстандартметрологія» було перевірено 2596 видів продукції. З них вимогам чинних нормативних документів не відповідало 80 зразків, що склало 3 відсотки від загальної кількості перевіреної продукції, що практично в два рази більше ніж у минулому році. Цей показник в минулому 2013 році складав 1,6 відсотків і говорить про те, що якісної продукції на Херсонщині стало більше.

З питань проведення досліджень сировини та харчової продукції звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134- а, тел.(0552) 41 04 74, факс(0552) 41 04 75

e-mail: lab@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам