Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Генеральний директор ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов взяв участь у засіданні науково-технічної ради у сфері технічного регулювання і стандартизації у Мінекономрозвитку

Генеральний директор ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов взяв участь у засіданні науково-технічної ради у сфері технічного регулювання і стандартизації у Мінекономрозвитку
10/04/2018
Генеральний директор ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов взяв участь у засіданні науково-технічної ради у сфері технічного регулювання і стандартизації у Мінекономрозвитку
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

3 квітня 2018 року у Мінекономрозвитку відбулось засідання науково-технічної ради у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології та метрологічної діяльності при Міністерстві, в якому взяв участь генеральний директор ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов. Засідання проходило під головуванням заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі Юрія Бровченка.

До складу науково-технічної ради входять представники центральних органів виконавчої влади, Національної академії наук, вищих навчальних закладів, об’єднань товаровиробників, підприємств, установ та організацій, що функціонують у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології та метрологічної діяльності.

В рамках заходу директор департаменту технічного регулювання Мінекономрозвитку Леонід Віткін підбив підсумки роботи департаменту за І квартал 2018 року. Зокрема, він ознайомив усіх присутніх із результатами засідання робочої групи “Технічні бар’єри у торгівлі та стандартизація” в рамках другого Діалогу високого рівня Україна-ЄС, що відбувся 27 березня 2017 року.

Крім того, керівник департаменту поінформував присутніх щодо проведення 5 регіональних міжнародних форумів на тему “Роль стандартів та технічних регламентів для забезпечення сталого розвитку економіки України в умовах глобалізації”, запланованих на 2018 рік.

За підсумками засідання Ради національному органу стандартизації ДП «УкрНДНЦ» було надано рекомендації розробити план заходів із забезпечення рівня гармонізації національного законодавства у сфері технічного регулювання і стандартизації з міжнародними зразками не менш ніж на 80%.

Керівникам органів з оцінки відповідності рекомендовано вжити усіх необхідних заходів щодо підготовки до виконання вимог нових технічних регламентів в Україні.

Визначено необхідність створення і розвитку технічної інфраструктури для підвищення кваліфікації персоналу органів з оцінки відповідності у визначеній сфері акредитації.

Науково-технічна рада також рекомендувала Національному агентству з акредитації України здійснити необхідні заходи для забезпечення впровадження у національну систему акредитації обов’язкового документу Європейської кооперації з акредитації (ЕА) ЕА 2/17 М:2016 - основного документу, що регламентує стандартизацію, технічні регламенти і стандарти продукції в Європейському Союзі.

Поділитися статею:
Напишіть нам