Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Фахівці взяли участь у ІІІ Балтійсько-Чорноморському Економічному форумі

Фахівці взяли участь у ІІІ Балтійсько-Чорноморському Економічному форумі
21/06/2016
Фахівці взяли участь у ІІІ Балтійсько-Чорноморському Економічному форумі
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Вже втретє в Херсоні проводиться економічний форум, участь у якому цього року взяли представники 54 делегацій із 14 країн світу.

Головними темами зустрічей стали перспективні напрямки співробітництва з країнами Балтії у сферах транспорту, туризму, готельного бізнесу, енергозбереження та розвитку енергоринку, виробництва сільськогосподарської техніки та агропромислового комплексу.

Також під час заходу презентували проект створення індустріального парку "KhersonIndustrialPark".

Привітав учасників та висловив впевненість у тому, що Балтійсько-Чорноморський форум має велике значення для всієї Херсонщини голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

«Ваша участь у форумі важливий політичний крок. Саме тут ми доведемо, що Україна - це Європа. Наше завдання створювати умови для розвитку бізнесу та дотримання прав людини. Херсонщина має великий промисловий та туристичний потенціал. АПК сьогодні є локомотивом регіональної економіки. В галузі АПК ми маємо завдання відновити зрошення і отримувати два врожаї високотехнологічних культур», - наголосив, звертаючись до присутніх очільник області та додав, що сьогодні ведуться переговори із Світовим банком щодо кредитування проекту відновлення зрошення.

У свою чергу, голова обласної ради Андрій Путілов зазначив, що наша область дуже приваблива з точки зору логістики, природних багатств: «Найголовніше, що у нас потужний людський потенціал та серйозна наукова база».

ДП «Херсонстандартметрологія» представлено на форумі в секції 4 «Развитие высокопродуктивного агропромышленного комплекса» доповіддю «Безпечність та якість продукції сільського господарства та переробного виробництва - шлях до успішного розвитку Херсонщини». Презентували Випробувальний центр продукції ДП "Херсонстандартметрологія", що оснащений сучасним обладнанням та має висококваліфікованих досвідчених фахівців. Високий рівень компетентності Випробувального центру відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (ISO/IEC 17025:2005) засвідчує атестат з акредитації Національного агентства з акредитації України в сфері випробування харчових продуктів і продовольчої сировини, випробування мийних засобів, парфумерно-косметичних виробів, радіологічних випробувань будматеріалів, ґрунтів, добрив, виробів керамічних, якісне та кількісне визначення ГМО.

У доповіді наголошувалось, що система контролю за продукцією, що виробляється, надає виробникам певні переваги, а саме:

  • відкривається можливість виходу на нові ринки, розширення вже існуючих ринків збуту;
  • з'являються додаткові переваги при участі в важливих тендерах;
  • підвищується конкурентоспроможність продукції підприємств;
  • зарубіжні інвестори охочіше йдуть на капіталовкладення;
  • створення репутації виробника якісного та безпечного продукту;
  • підвищується довіра споживача до продукції, що виробляється.

З питань проведення досліджень звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134а, тел. (0552 ) 41 04 74, факс (0552 ) 41 04 75

e-mail: lab@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам