Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

День Поля-2016

День Поля-2016
23/06/2016
День Поля-2016
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

День Поля-2016 організований Південно-Українською філією УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого за підтримки Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації.
Під час заходу демонструвалася техніка та технології для збирання, післязбиральної обробки ґрунту, внесення засобів живлення та захисту рослин.

Акцент Дня Поля-2016 - незернова частина врожаю, техніка і технології для ефективного використання у напрямках підвищення родючості ґрунтів, консервації вологи, енерговикористання та розвиток відновлювальних джерел енергії.

Так, були представлені презентації виробників та постачальників сучасних технічних засобів для вирощування і збирання продукції рослинництва, засобів захисту і живлення рослин, насіння; варіантів сівозмін, адаптованих до богарних умов південного Степу, диференційованих систем обробітку ґрунту, адаптованих до сівозмін; Техніко-технологічного забезпечення вирощування продукції рослинництва з оптимізованими машино-тракторними парками за проектами «АгроОлімп - Степ-200» та «АгроОлімп - Степ-300».

На демонстрації була представлена сільськогосподарська техніка для збирання зернової і незернової частини врожаю, для транспортування і переробки (використання) незернової частини врожаю; для реалізації диференційованої системи обробітку ґрунту та послідуючої сівби, а також новітні зразки техніки для АПК, що виробляється підприємствами регіонального сільгоспмашинобудування.

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» донесли до учасників заходу інформацію про те, що в 2016 році набув чинності Закон України \"Про технічні регламенти та оцінку відповідності\", цілями прийняття якого є:

  • адаптація національних вимог до розробки і застосування технічних регламентів і оцінки відповідності до Європейських вимог та вимог СОТ;
  • узгодження норм чинного законодавства в сфері оцінки відповідності шляхом консолідації в одному законодавчому акті двох законів України (замінює Закон \"Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності та Закон\" Про технічні регламенти та процедури оцінки відповідності \", які в деяких положеннях конфліктували один з другом);
  • сприяння здійсненню дерегуляції шляхом переходу від обов\'язкової сертифікації продукції до системи оцінки відповідності.

Фахівці наголошують, що дія цього Закону поширюється на всі види продукції, яка вводиться в обіг, надходить на ринок або вводиться в експлуатацію в Україні.

Але на сільськогосподарські та лісогосподарські трактори, їх причепи і змінне причіпне обладнання, системи, складові частини та окремі технічні вузли і її частини діють два технічні регламенти: \"Підтвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів, і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів\" і \"Про складові частини і характеристики колісних сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів\", дія яких поширюється на всю техніку та її причіпні частини, які переміщуються як транспортні засоби з швидкістю не менше 6 км / год. Крім того, Регламент \"Безпеки машин\" ще ніхто не відміняв, і тут не все так однозначно, тим більше, що в Європі замість Директиви Європейського Парламенту Ради ЄС від 26 травня 2003 р. № 2003/37/ЄС, на підставі якого прийнято наш регламент, затверджений новий регламент європейського союзу № 167/2013 \"Про затвердження типу і нагляду за ринком сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів\", який скасовує та замінює Директиву 2003/37/EC і поширюється на сільськогосподарські трактори і трактори, що застосовуються в лісовому господарстві, а також на причепи та змінне обладнання, що буксирується, призначене для буксирування такими транспортними засобами. Згідно з Директивою 2003/37/EC, європейський сертифікат відповідності є обов\'язковим тільки для тракторів категорій T1, T2 і T3, то новий Регламент № 167/2013 дозволяє випускати сертифікат відповідності для всіх інших категорій транспортних засобів, включених в даний Регламент. Тому, щоб відповідати європейським вимогам на сільгосптехніку підприємства отримують сертифікати і складають декларацію на 42-гу директиву (безпеку машин) спільно зі згаданим 167 регламентом. Оскільки ми намагаємося відповідати європейським вимогам, то не виключений варіант перегляду чинних регламентів.17.317.4_117.517.5_

Поділитися статею:
Напишіть нам