Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Через брак державного контролю виробники не дотримуються стандартів.

Через брак державного контролю виробники не дотримуються стандартів.
04/02/2015
Через брак державного контролю виробники не дотримуються стандартів.
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Фахівці випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») впродовж 2013 року за зверненнями суб'єктів підприємницької діяльності провели випробування 2531 зразка сировини та харчової продукції, виготовленої на Херсонщині та в інших регіонах України.
В результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико - хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 43 зразка, що становить 1,9 відсотка від загальної кількості перевіреної продукції.
А саме:
- соняшник - завищена масова частка міді;
- макуха соняшникова - завищені масова частка вологи, сирого жиру, сирої клітковини, занижена масова частка сирого протеїну, присутні сторонні домішки, органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
- шрот льону - завищена кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ);
- шрот розторопші - завищена кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ);
- продукт молоковмісних сметанковий - завищена кількість пліснявих грибів;
- сир жирний для плавлення - виявлені жири немолочного походження;
- сир плавлений «Дружба» 55% жиру - виявлені жири немолочного походження;
- чорниця швидкозаморожена - не відповідала гігієнічному нормативу за критерієм оцінки;
- десерт сирковий з вишнею та шоколадом 4% та запіканка з вишнею 4,5% -виявлені жири немолочного походження;
- масло солодковершкове «Селянське» - виявлені жири немолочного походження;
- соя нестандартна, ріпак, кукурудза - виявлені ГМО;
- сир твердий - виявлені жири немолочного походження;
- молоко незбиране згущене з цукром 8,5% жиру - виявлені жири немолочного походження;
- морозиво вершкове в асортименті - виявлені жири немолочного походження;
- виноматеріали - завищена концентрація титрованих та летких кислот, занижена об'ємна частка етилового спирту, занижена міцність, органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
- вода питна зі свердловини - завищена концентрація натрію, виявлені загальні колі форми ;
- вода питна оброблена УФ - занижено рН.
За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань якості та безпеки наданої харчової продукції.
Довідково.
У 2013 році фахівці випробувального центру ДП «Херсонстандартметрологія» перевірили 2265 видів продукції. З них вимогам чинних нормативних документів не відповідало 36 зразків, що складало 1,6 відсотка від загальної кількості перевіреної продукції. Цей показник 2014 році складає 1,9 відсотка і говорить про те, що якісної продукції порівняно з 2013 роком на Херсонщині стало менше, ніж у минулому році. На жаль, відсутність контролю з боку держави призводить до загострення недобросовісної конкуренції, а саме - конкуренція відбувається не за ціновими і технічним параметрами, а шляхом фальсифікації продукції. Виходить, що наша держава ще не готова до мораторію на перевірки бізнесу.

З питань проведення досліджень сировини та харчової продукції звертатись за адресою:
м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел. (0552) 41-04-74, факс (0552) 41-04-75, lab@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам