Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Автономні торговельні преференції ЄС засвідчили конкурентоспроможність української продукції – Мінекономрозвитку

Автономні торговельні преференції ЄС засвідчили конкурентоспроможність української продукції – Мінекономрозвитку
21/08/2014
Автономні торговельні преференції ЄС засвідчили конкурентоспроможність української продукції – Мінекономрозвитку
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

19.08.2014 | 11:24 | Прес-служба Мінекономрозвитку
Автономні торговельні преференції Європейського Союзу засвідчили конкурентоспроможність української продукції, адже завдяки ним експорт товарів з України до Європи у 2014 році зріс на 14%. Про це повідомив директор департаменту європейської інтеграції Мінекономрозвитку В\'ячеслав Цимбал, відповідаючи на запитання журналіста телеканалу «ТВі».
«Ці автономні торговельні преференції - чудова нагода продемонструвати спроможність нашого експорту. Звичайно, що основні переваги отримають ті експортери, які вже протягом останнього часу присутні на ринку Європейського Союзу. На сьогодні вже маємо чудовий результат - майже 14% нарощення експорту до країн Європи», - зазначив він.
За словами експерта Міністерства, у поточному році найбільшими були поставки до Євросоюзу металургійної та сільськогосподарської продукції з України, ці галузі вже протягом багатьох років стабільно користуються попитом у країнах ЄС.
«Основними статтями нашого експорту є металургійна продукція, сільське господарство, частина устаткування, яке постачається на ринок Євросоюзу; зернова група товарів зовсім не викликає занепокоєння, - аби був у нас добрий врожай. Увесь час, в принципі, ми підтримуємо свій валовий продукт за рахунок сільського господарства. Адже, починаючи з 2008 року, коли Україна набула членства у СОТ, постійно нарощуємо експорт продукції сільського господарства на зовнішні ринки, тобто, вона до підписання Угоди користувалася попитом, і після підписання ще більше користуватиметься», - зауважив директор департаменту євроінтеграції.
Також В\'ячеслав Цимбал відзначив виробників курятини, які вийшли на ринки ЄС завдяки модернізації виробництва і на сьогодні здатні повністю забезпечити потреби Євросоюзу в українському експорті птиці.
«Усі ми чудово знаємо, що в Євросоюзі досить суттєві вимоги до безпечності продукції, це стосується і промисловості, і харчової промисловості. Яскравий приклад: протягом останніх трьох-чотирьох років наші виробники курятини зробили все можливе, щоб вийти на ринок Європи, і досягли якості й безпечності продукції, яка відповідає європейським вимогам. Наші виробники курятини майже повністю заповнили квоту, яка була надана в рамках автономних торговельних преференцій», - підкреслив експерт.
Директор департаменту європейської інтеграції підсумував: через скасування мита на продукцію українського виробництва, що призводить до відчутного здешевлення вітчизняних товарів, вона стала значно привабливішою для європейського імпортера.
«Поставте себе на місце імпортера - і ви в будь-якому випадку захочете економізувати свої затрати. Якщо ви, наприклад, сплачували 10% імпортного мита, а зараз не сплачуєте, - звісно, вам вигідніше піти на український ринок, взяти цю продукцію в Україні й у такий спосіб мінімізувати свої затрати», - зазначив В\'ячеслав Цимбал.

Поділитися статею:
Напишіть нам