Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Айварас Абромавичус відзвітував про результати роботи та окреслив плани на майбутнє

Айварас Абромавичус відзвітував про результати роботи та окреслив плани на майбутнє
02/04/2015
Айварас Абромавичус відзвітував про результати роботи та окреслив плани на майбутнє
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

В Україні економічна ситуація залишається напруженою, проте Уряд робить все можливе щоб стабілізувати ситуацію, закласти фундамент майбутнього економічного зростання в 2016 році. І та економічна допомога яку ми отримали і та яку очікуємо від наших західних партнерів дозволить відновити золотовалютні резерви Нацбанку, відновити довіру до банківської системи, стабілізувати курс національної валюти, - про це заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус під час підсумкової прес-конференції щодо результатів роботи Міністерства за 100 днів.
До головних досягнень Міністр додав дерегуляцію, а саме ті заходи, які спрямовані на мінімізацію контакту чиновника і приватного бізнесу та які ведуть до значного полегшення умов ведення бізнесу в Україні
Айварас Абромавичус розповів про намагання протягом 2015 року поліпшити позиції України у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за версією Світового банку на 25 пунктів.
«За рік хочемо поліпшити позиції на 25 пунктів у рейтингу Doing Business, - сказав Міністр. - Підрахували, що одна сходинка у рейтингу - це 600 млн дол. інвестицій. Якщо нам вдасться, самі можете порахувати, скільки це інвестицій, - зазначив очільник Мінекономрозвитку.
Серед іншого, Міністр розповів про значний прогрес у сфері реформування державного управління підприємствами, яке проводиться з головною метою - зробити їх відкритими та конкурентними. Визначено новий порядок призначення керівників підприємств державного сектору за прозорою процедурою, яке здійснюється за погодженням із Кабінетом Міністрів України, за поданням комітету з призначень керівників.
«У Міністерстві, згідно з постановою Кабміну, ми відкрили конкурс керівників 77 підприємств і найближчим часом цих нових керівників будемо призначати», - заявив Айварас Абромавичус.
Він підкреслив, що державні компанії будуть оприлюднювати свої фінансові звіти, це забезпечить прозорість діяльності держпідприємств, відкритий доступ до інформації про їхню роботу не тільки для органів влади, а й для інвесторів і потенційних ділових партнерів.
Також Міністр розповів про плани розпочати приватизацію державних компаній за прозорою процедурою та внести зміни в призначення аудиторів для топ-100 компаній.
«Міжнародний аудит високої якості потрібен всім компаніям, вони повинні показати свою прозорість і показати свою звітність. Це повинно робитися компаніями з великим міжнародним досвідом. Якщо підтримає Кабмін, топ-100 підприємств будуть аудитовані всіма визнаними міжнародними аудиторськими компаніями», - наголосив очільник Мінекономрозвитку.
Суттєві зміни відбуваються у сфері державних закупівель. Запропоновано забезпечити підвищення рівня відкритості, прозорості та підконтрольності використання державних коштів, збільшення їх економії та зростанню рівня конкурентності процесу здійснення закупівель товарів, робіт і послуг.
«По держзакупівлям в найближчі місяці буде поданий новий закон, який відповідає всім вимогам ЄС. Ми перейдемо до абсолютно нового стандарту держзакупівель», - зазначив Айварас Абромавичус.
Також він повідомив, що відбувається гармонізація вітчизняних стандартів виробництва та реалізації продукції із стандартами ЄС. Національні стандарти розробляються, насамперед, на основі міжнародних та європейських (які є регіональними стандартами) з метою виконання зобов\'язань, які взяла на себе Україна у зв\'язку з набуттям членства у Світовій організації торгівлі.
Підсумовуючи Міністр зазначив, що діяльність Мінекономрозвитку в цілому направлена на стабілізацію економіки, радикальну дерегуляцію підприємницької діяльності, створення привабливого бізнес-клімату, реальну боротьбу з корупцією, створення прозорої системи державних закупівель, ефективне управління державною власністю, поліпшення співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, тощо.

Поділитися статею:
Напишіть нам