Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

20 травня 2017 року під гаслом «Вимірювання для транспорту» відзначається Всесвітній день метрології

20 травня 2017 року під гаслом «Вимірювання для транспорту» відзначається Всесвітній день метрології
22/05/2017
20 травня 2017 року під гаслом «Вимірювання для транспорту» відзначається Всесвітній день метрології
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Сьогодні одним з найбільш важливих факторів у забезпеченні успішного сучасного суспільства є доступ до безпечного та надійного транспорту, від якого залежить життя людей і виробництво в усьому світі.

Кожен вид транспорту, від велосипедів до контейнеровозів, від автомобілів до космічних кораблів повинні відповідати стандартам, які складають основу національного і міжнародного регулювання. Метрологи повинні визначити вимоги для кожного аспекту експлуатації транспорту, його продуктивності від безпеки і економічності до різних викидів.

Із постійним підвищенням  вимог до ефективного і доступного транспорту підвищуються вимоги до вимірювань і стандартів для їх підтримки. Частина цих вимог вирішується за допомогою новітніх технологій, таких як виробництво і експлуатація автомобілів і транспортних засобів без водіїв, з нульовим рівнем викидів, для яких, в свою чергу, необхідно створення нових методів вимірювання.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 р. № 141 внесені зміни в законодавство щодо проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів. Уряд  удосконалив механізм процесу проведення перевірки технічного стану транспортних засобів суб'єктами здійснення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів.

Прийняття зазначеної постанови дасть можливість забезпечити проведення якісного та об'єктивного процесу проведення перевірки. Зокрема, передбачено, що виконавець здійснює фото - та відеофіксацію процесу проведення обов'язкового технічного контролю транспортного засобу, про що попереджає замовника. Крім того, матеріали повинні зберігатися протягом трьох років. Це унеможливить видачу протоколів перевірки без її здійснення та забезпечить накопичення об'єктивних відомостей про технічний стан авто.

На території Херсонщини ДП «Херсонстандартметрологія» є провідним багатопрофільним підприємством в сфері стандартизації, метрології, сертифікації (підтвердження відповідності) і активно проводить роботу за напрямками своєї основної  діяльності в  бізнесовому середовищі південного регіону України відповідно до покладених Мінекономрозвитку Україні завдань та чинного Статуту.

Одними з основних підрозділів в ДП «Херсонстандартметрологія» є метрологічні підрозділи, які організовують в регіоні весь комплекс робіт із забезпечення єдності вимірювань, проводять свою роботу в інтересах держави і громадян-споживачів, створюють еталонну базу та систему передачі розмірів одиниць фізичних величин, повірку засобів вимірювальної техніки. ДП «Херсонстандартметрологія» проводить повірку (калібрування) засобів вимірювальної техніки (ЗВТ) для суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності  південного регіону України.

22 травня 2017 року в ДП «Херсонстандартметрологія» з нагоди відзначення Всесвітнього дня метрології відбулися збори трудового колективу. В о. генерального директора ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов за вагомий особистий внесок у впровадженні метрологічної діяльності та з нагоди Всесвітнього дня метрології відзначив Почесними грамотами кращих фахівців - метрологів підприємства і побажав їм невичерпної енергії, завзяття, оптимізму і творчого натхнення у вирішенні професійних завдань.

Поділитися статею:
Напишіть нам