Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

20 травня - Всесвітній день метрології

20 травня - Всесвітній день метрології
18/05/2018
20 травня - Всесвітній день метрології
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Шановні колеги!

Всіх метрологів вітаємо з професійним святом. Нехай всі Ваші вимірювання завжди будуть точними! В роботі хай супроводжує удача. Будьте закохані у свою роботу, щоб вона приносила Вам не тільки фінансове благополуччя, але і задоволення!

20 травня щорічно відзначається Всесвітній день метрології.

Тема Всесвітнього дня метрології в 2018 році - «В постійному розвитку - Міжнародна система одиниць (СІ)». Ця тема була обрана в зв'язку з майбутнім в листопаді 2018 року затвердженням на Генеральній конференції з мір та ваг змін до Міжнародної системи одиниць (СІ). Заплановані зміни спираються на результати досліджень нових методів вимірювань, проведених з використанням еталонів, заснованих на квантових ефектах. Реалізація одиниць Міжнародної системи (СІ) буде відбуватися виходячи з їх визначень, кожне з яких прив'язується до відповідного закону фізики, завдяки чому буде забезпечена можливість використовувати майбутні досягнення метрології та науково-технічного прогресу для задоволення потреб користувачів на багато років вперед.

Національні метрологічні інститути в усьому світі неухильно розвивають науку про вимірювання, розробляючи і впроваджуючи нові методи вимірювань будь-якого рівня складності. Для забезпечення достовірності вимірювань, проведених в усіх куточках земної кулі, національні метрологічні інститути беруть участь в звіреннях, що координуються Міжнародним бюро мір і ваг (BIPM).

Міжнародна організація законодавчої метрології (OIML) розробляє міжнародні рекомендації, метою яких є всесвітня гармонізація вимог до засобів вимірювань, що використовуються в численних галузях науки, техніки і виробництва.

Всесвітній день метрології заснований в знак визнання заслуг для вшанування всіх тих, хто роками працює в міжурядових і національних організаціях, пов'язаних з метрологією, за їх внесок в досягнення цих цілей.

Тож в це свято прийнято відзначати внесок фахівців, які працюють в цій галузі.

Зі святом, метрологи Херсонщини!

З найкращими побажаннями генеральний директор Микола Курдюмов

разом із колективом ДП «Херсонстандартметрологія»

Поділитися статею:
Напишіть нам