Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Зустріч міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремета з Послом Нідерландів в Україні. Про перспективи співпраці двох країн

Зустріч міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремета з Послом Нідерландів в Україні. Про перспективи співпраці двох країн
08/04/2014
Зустріч міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремета з Послом Нідерландів в Україні. Про перспективи співпраці двох країн
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета провів зустріч із Послом Нідерландів в Україні КейсомКломпенхаувером, під час якої обговорили шляхи розширення економічної співпраці двох країн.

Міністр відзначив важливість для України економічного співробітництва з Нідерландами, одним із головних зовнішньоекономічних партнерів України серед країн Європи.

Павло Шеремета наголосив, що українська сторона зацікавлена у розширенні технічного й інвестиційного співробітництва з Нідерландами, передусім в енергетичній сфері. Україна сподівається на плідну співпрацю з компанією «Shell» у газовидобувній сфері.

Своєю чергою, Кейс Кломпенхаувер зазначив, що позитивно оцінює прагнення Уряду України провести реформи, спрямовані на спрощення ведення бізнесу в Україні й залучення інвестицій. На його думку, збільшенню притоку іноземних інвестицій в українську економіку, зокрема і з Нідерландів, сприятиме підписання Україною угоди з Міжнародним валютним фондом.

«Ці інвестиції допоможуть приватному сектору відчувати себе захищенішим із правової точки зору. При цьому Нідерланди залишаються позитивно налаштованими щодо інвестицій в Україну», - підкреслив Посол.

Також він впевнений, що надходження інвестицій в Україну багато в чому залежить від успішності реформ судової та податкової систем, а також заходів із гарантування захисту прав власності.

На думку Павла Шеремети, відкриття європейських ринків для української продукції сприятиме розширенню економічної співпраці між Україною та Нідерландами. В умовах необхідності переорієнтації українського експорту надзвичайно важливого значення для України набуває питання освоєння нових ринків

Кейс Кломпенхаувер зазначив, що Нідерланди готові запропонувати Україні технічну допомогу у створенні чіткої та ефективної системи стимулювання експорту, маючи неабиякий досвід у цьому напрямку.

Під час зустрічі сторони погодили необхідність створення «дорожньої карти» щодо розвитку й модернізації перспективних секторів української економіки, а також чіткого плану її реалізації.

Посол Нідерландів в Україні повідомив, що на сьогодні голландські інвестори зацікавлені у вкладанні коштів в українське сільське господарство. Наразі проводяться зустрічі в регіонах України, на яких обговорюються можливі варіанти співпраці.

Серед інших перспективних напрямків інвестування він назвав енергетику й енергоефективність, промисловість і сферу водопостачання.

Довідка:

За обсягами торгівлі товарами та послугами між Україною і країнами Європи у 2013 р. Нідерланди посідають 8-ме місце (частка 4,5%). Зростання двосторонньої торгівлі склало минулого року 9% з обсягом 2,4 млрд дол. Обсяги експорту українських товарів і послуг до Нідерландів збільшилися на 23% (1,2 млрд дол.). Сальдо негативне для України у обсязі 73 млн дол.

Уряд України і «Royal Dutch Shell» 24 січня 2013 року підписали Угоду про розподіл продукції на розвідку, розробку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці (Донецька і Харківська обл.). Практичний видобуток газу може початися вже з 2015 року. Загальні інвестиції компанії на Юзівській площі оцінюються в обсязі 10 млрд дол. Проект з видобутку сланцевого газу з «Shell» може стати найбільшим інвестиційним проектом в історії України. Базовий сценарій «Shell» - інвестиції понад 10 млрд дол., у перспективі - більше 50 млрд дол.

За матеріалами: http://me.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=233805&cat_id=38461

Поділитися статею:
Напишіть нам